Politica

Soluţii liberale pentru criză

pnlPartidul Naţional Liberal (PNL), prin vocea preşedintelui său, Crin Antonescu, nu este de acord cu măsurile de austeritate impuse de Guvernul Boc, în special cu reducerile salariale şi a pensiilor, considerând că acestea sunt incorecte şi nici nu vor putea rezolva problema crizei din România.

SOS la sănătate!
La Ploieşti, deputatul PNL de Prahova, Graţiela Gavrilescu şi secretarul executiv regional al PNL, Bogdan Nica au organizat o conferinţă de presă în care şi-au exprimat dezaprobarea faţă de tăierile bugetare de orice fel, tocmai de aceea vor depune moţiune de cenzură faţă de aceasta.
De altfel,  liberalii au şi câteva soluţii pentru situaţia în care se află Guvernul Boc implicit românii. “O primă măsură ar fi menţinerea unui deficit bugetar care să permită să nu ne împrumutăm de la salariaţi, noi, stat, în al doilea rând, concomitent cu întărirea colectării să se relaxeze un pic fiscalitatea şi în al treilea rand, ar trebui să fie făcute nişte întâlniri ale specialiştilor europeni şi români pentru a vedea cum se poate ieşi altfel din criză”, a declarat Bogdan Nica. În plus, liberalii sunt îngrijoraţi pentru sistemul de sănătate care e la pământ. Aceştia susţin că în judeţ sunt spitale cu probleme mari atât din cauza managementului defectuos, cât şi din cauza subfinanţării şi că acestea nu pot fi preluate fără o renegociere la sânge a contractului cu Casa de Asigurări de Sănătate.  17 unităţi sanitare din Prahova trebuie preluate de autoritaţile locale în urma descentralizării sistemului sanitar, dar cele mai multe dintre acestea au datorii foarte mari, pe care nu le pot acoperi primăriile. Printre spitalele care ar urma să fie preluate de primării se numără Maternitatea, dar şi cele de la Floreşti, Urlaţi, Drajna sau Bălţeşti.

Liberalii nu sunt de acord cu reducerea salariilor şi pensiilorIMG_4893
În acelaşi registru contestatar, vicepreşedintele liberal al filialei Breaza, Ciprian Chiţoi, totodată consilier local declară: „Sunt măsuri care trebuialuate de mult. Criza a început în 2008. Din 2008 şi până acum, am avut trei alegeri. Nu dau vina în mod special pe PDL ci pe toată lumea! În perioada electorală, toată lumea aruncă cu banii. Problema majoră este că PDL, aşa cum se gândeşte el şi cum se consideră un partid cerebral şi pus pe treabă, nu a făcut absolut nimic. Pur şi simplu a trăit în indolenţă şi a uitat ce trebuie să facă pentru ţară! Mă refer strict la sectorul bugetar, în care tăierile salariale au sau nu, sens. Mă aştept să văd în următoarea perioadă de timp, nu tăieri salariale ci concedieri.”
„PDL şi-a recompensat lipitorii
de afişe prin angajări”
Liberalul Ciprian Chiţoi a scos în evidenţă, faptul că angajările masive în aparatul administrativ, nu sunt decât o răsplată a democrat-liberalilor, a obligaţiile avute faţă de clientela politică: „În loc să ia măsurile de diminuare a angajaţilor din administraţia publică, din contră, au plătit tuturor lipitorilor de afişe cu cea mai simplă recompensă: s-au făcut angajări. Aparatul administrativ este foarte stufos, sugând foarte mulţi bani din buget. Banii nu sunt corect direcţionaţi şi atunci, în loc să plătim doi-trei funcţionari publici, plătim zeci! Măsurile anunţate de Guvern nu au finalitate. Până în momentul în care nu va exista o restructurare adevărată în administraţia publică, este greu să cred că vom intra pe făgaşul cel bun. Este greu să se plece de jos în sus, pentru că primarii, viceprimarii, le va fi foarte greu să concedieze, din motive lesne de înţeles, inclusiv cele legate de viitoarele alegeri, care nu sunt chiar atât de departe. Guvernul trebuie să bată cu piciorul în pământ şi să spună că, la un număr anume de locuitori, trebuie să avem un număr de atâţia angajaţi.Raluca EPARU, Carmen NEGREU

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co