Imobiliare Valea Prahovei
Politica

Tinerii vor sprijin şi implicare în politică

IMG_4860În urmă cu un an, liderii Organizaţiei de Tineret a Partidului Conservator (PC), întruniţi la Şcoala de Vară de la Horezu, criticau dur prestaţia partidului, propunând ca acesta „să se reinventeze”. Acum tinerii din Câmpina se simt sprijiniţi.

La vremea respectivă, tineretul PC solicita, într-o rezoluţie „un acces gradual în zonele de decizie ale partidului. Nu pentru funcţii, ci pentru capacitatea de a ne pune în practică ideile. Ştim că putem decide mai bine”. „În principiu, tinerii evită implicarea în domeniul politic, pentru că nu cred că sunt ascultaţi îndeajuns, nu au parte de încredere prea multă, nu sunt remarcaţi, nu au o susţinere prea mare din partea seniorilor, nu le este apreciată munca la adevărata valoare. Ei au încercat să iasă în evidenţă în mai multe domenii, dar, dacă nu au un sprijin din partea celor care şi-au format deja un „cheag” informaţional, intelectual, nu pot face faţă singuri, fără a fi ajutaţi de semenii lor mai experimentaţi”, a declarat preşedintele Organizaţiei de Tineret a PC Câmpina, Alexandru Tudor.
În mod paradoxal, liderul tinerilor conservatori câmpineni a apreciat atitudinea seniorilor din organizaţia din care face parte, declarând: „Noi suntem susţinuţi, se simte acest lucru din partea membrilor cu ştate vechi, oameni cu experienţă de viaţă, de muncă. Ni se lasă libertatea dezvoltării creativităţii, ni se respectă mentalitatea cu care abordăm problemele societăţii în care trăim. Acest lucru este posibil pentru că au puterea şi atitudinea necesară pentru a se implica în viaţa noastră, în mod benefic”.

Guvernarea pune probleme
Pe de altă parte, Alexandru Tudor este nemulţumit de atitudinea actualei guvernări faţă de tineri, acuzând-o de nepăsare faţă de problemele reale ale acestora, respectiv faţă de învăţământ. El crede că „mulţi tineri evită să-şi mai continue studiile în ţară, chiar am prieteni care au plecat în America. Sunt specializaţi în IT, informatică şi mi-au povestit cu satisfacţie că munca lor este apreciată, sunt respectaţi, lucru de care nu au avut parte în propria ţară. Dacă aş avea ocazia să fiu prim-ministru, primul lucru pe care l-aş face ar fi să schimb programa profesorilor. Elevii liceelor şi şcolilor generale nu sunt decât nişte vagoane cu informaţii asimilate papagaliceşte, cu lucruri de cele mai multe ori inutile, pe care le uită în scurt timp. Aş încerca susţinerea financiară şi materială a copiilor superdotaţi. Partidul Conservator înţelege şi este apropiat tinerilor, existând încrederea în capacităţile şi potenţialul intelectual al acestora. Tinerii şi elevii modeşti, dezvoltă performanţa, iar din performanţă se ajunge la carieră şi cariera înseamnă sacrificii. Deocamdată, cu actualul Guvern există zero soluţii”!Carmen NEGREU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co