Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Ploiestenii, atacati de albine, in zona Curtii de Apel

Panică în această dimineață, în centrul orașului Ploiești! Mai exact, în zona Curții de Apel, unde există câteva roiuri de albine care au devenit extrem de agresive. Cel mai probabil comportamentul acestora are legătură cu atmosfera încinsă şi cu perioada de secetă.

A fost nevoie de intervenția jandarmilor și a celor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova, care s-au deplasat la fața locului după ce mai multe persoane au semnalat existența unor roiuri de albine în partea superioară a clădirii unde își desfășoară activitatea Curtea de Apel Ploiești.

Jandarmii au fost cei care au solicitat o autoscară mecanică de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Ploiești, astfel încât să poată avea loc „operațiunea albina”.

De data aceasta, dat fiind specificul sesizării, nu au intervenit pompierii militari, ci a fost nevoie de intervenția unui apicultor pentru îndepărtarea albinelor, care vor fi mutate în siguranță în stupi speciali.

Pentru protecția pietonilor, dar și a șoferilor, traficul în zonă a fost interzis.

Potrivit medicilor, puţine sunt persoanele alergice la înţepătura de albină. Estimarea se învârte la 1-2 la 1000 de persoane. Cei alergici trebuie însă să se prezinte de urgenţă la medic.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co