PUB

Petrolul Ploiești, una dintre favoritele la promovarea în Liga 1

Petrolul Ploiești este considerată una dintre echipele favorite să promoveze în Liga 1, conform cotelor publicate de agenția Unibet.

Specialiștii casei de pariuri consideră că gruparea de pe Ilie Oană are șansa a doua la promovarea directa în Liga 1, oferind cota 3.00.

Marea favorită să promoveze direct în Liga 1 este UTA Arad, a carei cotă este de doar 1.02. Formația lui Laszlo Balint ocupă primul loc în Liga 2, cu 50 de puncte, 12 avans față de locul 4 și 11 față de locul 2.

În schimb, CS Mioveni, echipa de pe locul 2 (39 de puncte) are tot cota 3.00 la promovarea directă în Liga 1.

Petrolul a început actuala stagiune cu mari speranțe, sub comanda lui Flavius Stoican, care a adus numeroși jucători cu experiență.

Rezultatele au fost mult sub așteptări, iar Petrolul este pregătită din această iarnă de Costel Enache.

În acest moment, Petrolul este pe locul 5 în Liga 2, cu 38 de puncte, la un punct însă de locul 2 care asigură promovarea în primul eșalon.

Pe de altă parte, Rapid, echipa care tocmai l-a numit în funcția de antrenor principal pe Dan Alexa, e văzută cu șansa a patra la promovare, cota fiind de 3.50.

Celelalte cote sunt următoarele: Turris Oltul Turnu Măgurele – cota 4.50, FC Argeș Pitești – cota 6.00, Metaloglobus București – cota 30.00, ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu – cota 75.00, Farul Constanța – cota 100.00.

În schimb, cei care cred că Petrolul va reuși să recupereze handicapul și va termina pe primul loc în Liga 2, cota este foarte atractivă: 8.00, la aceeași agenție. UTA Arad are cota 1.40, CS Mioveni are cota 9.00, iar Turris Oltul Turnu Măgurele și Rapid au cota 10.00.

O mare problemă a prahovenilor în acest sezon este atacul. Gruparea ploieșteană, care joaca pe stadionul Ilie Oana,  are doar 23 de goluri marcate în tot atâtea etape. Liderul UTA are cu 26 de goluri mai multe. De altfel, doar ASU Poli Timișoara, Concordia Chiajna, Csikszereda și Pandurii Târgu Jiu au marcat mai puține goluri, dintre cele rămase încă în competiție. Toate aceste echipe ocupă de la locul 11 în jos.

Cel mai bun marcator al echipei este Sergiu Arnăutu, care a marcat de 10 ori în 21 de partide. În rest, e secetă totală în ce privește golurile marcate întrucât niciun alt jucător nu are mai mult de 2 goluri. Veteranul Laurențiu Marinescu are 2 reușite, în timp ce Ticu, Deac, Bratu, Maza Colli, Tudor și Blănaru au câte o reușită. Adus cu surle și trâmbițe, tunisianul Younes Hamza nu a simțit încă gustul golului în Liga 2.

 

Prahovenii speră să revină în Liga 1 după 4 ani

Petrolul Ploiești a evoluat ultima dată în primul eșalon în sezonul 2015/2016, când a încheiat sezonul pe ultimul loc, iar apoi a retrogradat. În aceeași vară, echipa prahoveană a fost declarată falimentară.

Ulterior, asociația suporterilor a înființat clubul ACS Petrolul 52 și s-a înscris în Liga 4. Din 2017, Petrolul a recuperat palmaresul și numele, după ce a plătit 30 de mii de euro.

Echipa a revenit apoi în Liga 2 și a sperat că va promova încă din sezonul precedent, însă a încheiat pe locul 4 și nu a prins nici măcar locul de baraj. Speranțele se leagă așadar de actualul sezon.

 

Petrolul Ploiești, campioană de patru ori

Petrolul Ploiești are o tradiție bogată și are în palmares patru titluri de campioană în Liga 1, în 1930, 1958, 1959 și 1966.

De asemenea, “lupii galbeni” au mai câștigat Cupa României de trei ori în 1963, 1995 și 2013. Prahovenii se mândresc și cu o Supercupă a României, câștigată în 1958.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co