Sport

Petrolul învinge dramatic UTA Arad!

►după debutul catastrofal în care ploieştenii au fost ridiculizaţi de “lanterna roşie” şi a ratat şansa de a trece pe primul loc, “lupii galbeni” au întors scorul după ce “Bătrâna Doamnă” conducea, după primul mitan, cu 2-0.
► managerul general, Valeriu Răchită a intrat în “silenzio stampa” după umilinţa la care a fost supus la Alba Iulia şi a decis sa nu mai participe la conferinţele de presă sau să ofere declaraţii până la finele sezonului în curs.
►prin victoria, la limită, de la Mioveni, echipa FC Bihor Oradea a devenit liderul seriei a 2-a, pe locurile 2-3 aflându-se Petrolul Ploieşti şi Voinţa Sibiu, la doar 2 puncte de lider.

FC Petrolul Ploieşti – UTA Arad 3-2 (0-2)
Stadionul: Conpet din Strejnic. Spectatori: aproximativ 950.
Au marcat: Opriţa (min.61-din penalty şi min.79), Benga (min.84)-pentru ploieşteni, Voiculeţ (min.5-din penalty şi min.32)-pentru arădeni.
FC Petrolul: Zimmermann – Cârjă, Ljubinkovic, Plecanciuc, Pompiliu Stoica, Duru (min.35 Cataramă), Benga, Florentin Dumitru, Opriţa, Buhuşi, C. Stoica (min.44 Buhăescu-min.85 Cristi Vlad). Manager general: Valeriu Răchită.
UTA: Andrei Vlad – Bălan, Pascariu, Pocuca, Diarra, Purece (min.65 Neagoe), Chindriş, Varga (min.87 Capătă), Năbădan, Voiculeţ, Cl.Drăgan (min.46 Ignea). Antrenor: Roland Nagy
Arbitri: Cristian Balaj (Baia Mare)-la centru, ajutat de asistenţii Paul Dimancea (Constanţa) şi Costin Florescu (Clinceni).
Eliminări: Buhuşi (min.70)-de la gazde şi Chindriş (min.45)-de la oaspeţi
Partidă de infarct, la Strejnic, nerecomandată celor cu probleme cardiace, acolo unde Petrolul a învins cu scorul de 3-2 în disputa cu UTA Arad, după ce, la pauză, oaspeţii conduceau cu 2-0. Din ambiţia extraordinară a elevilor lui Vivi Răchită s-a născut o repriză secundă fantastică, “lupii galbeni” reuşind să răstoarne soarta jocului şi să demonstreze că au, în continuare, puterea de a se lupta pentru promovare.
Pentru ploieşteni, coşmarul trăit, săptămâna trecută, la Alba Iulia, s-a prelungit cu încă o repriză şi după doar cinci minute, centralul Cristian Balaj a văzut fault la un duel între Ljubinkovic şi Claudiu Drăgan, dându-i posibilitatea lui Voiculeţ să meargă la punctul de la 11 metri şi să deschidă scorul. Cu toate că ploieştenii au declanşat cursa de urmărire, asediiind careul advers, cei care marchează sunt tot oaspeţii cu un “foglia secca” violent a lui Voiculeţ de la 30 de metri, din alergare, fără replică pentru portarul Zimmermann. UTA a intrat, astfel, cu două goluri avantaj la cabine, dar şi cu un om mai puţin, juniorul Chindriş văzând cel de-al doilea “galben” în prelungirile primei reprize.
Petrolul a reluat asediul după pauză, iar reduta arădeană a cedat, până la urmă, după o oră de joc, atunci când fundaşul Ignea l-a agăţat pe Benga în careu, iar Opriţa (min.61) a transformat fără emoţii penalty-ul, reducând din diferenţă.
După ce Buhuşi vede al doilea “galben”, astfel încât ultimele 20 de minute s-au jucat, din nou, în egalitate numerică, experimentatul Opriţa a restabilit egalitatea cu o execuţie fabuloasă, un şut de la 14-15 metri, lateral dreapta, la colţul scurt, direct în vinclu, lăsându-l spectator pe ex-ploieşteanul Andrei Vlad.
UTA s-a prăbuşit definitiv în faţa “tăvălugului” petrolist, iar Benga (min.84) a aruncat în “aer” tribuna de la Strejnic,reluând cu capul o centrare venită pe colţul lung, goalkeeper-ul Vlad împingându-şi mingea în proprie poartă. Petrolul a câştigat, astfel, un meci extrem de important, care-i permite să rămână, cu şanse mari, în cursa promovării. Un test al caracterului pe care jucătorii l-au trecut cu brio şi, dacă vreţi, un bun prilej de a-şi cere scuze în faţa suporterilor după accidentul de la Alba Iulia.
Celelalte rezultate ale etapei: CS Mioveni – FC Bihor Oradea 0-1 (0-0), ACU Arad –
CSM Rm.Vâlcea 2-0 (1-0), Gaz Metan CFR Craiova – Unirea Alba Iulia 1-2 (1-1),
Mureşul Deva – FC Argeş Piteşti 1-1(0-0), Arieşul Turda – FC Silvania Şimleul
Silvaniei 3-0. Voinţa Sibiu a stat. Partida Alro Slatina – ACSMU Poli Iaşi se va
disputa pe 30 martie.
Clasament (primele 5 locuri):1.FC Bihor Oradea-36puncte, 2-3.Petrolul Ploieşti şi
Voinţa Sibiu-34puncte, 4.CS Mioveni-3 2puncte, 5.ACSMU Poli Iaşi-30 puncte.  Cristian SBARNEA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co