Sport

Cu picioarele pe pământ

►După euforia debutului cu cinci goluri, suflarea petrolistă a fost readusă cu picioarele pe pământ, după înfrângerea suferită la Vaslui. Scorul de 0-3 a fost decis de magia lui Sânmărtean, greşelile individuale ale ploieştenilor şi nu în ultimul rând de prestaţia sub orice critică a arbitrului Adrian Cojocaru.

Petroliştii ştiau că meciul de la Vaslui va fi unul foarte greu şi nu întâmplător microbiştii avertizau că pe terenul lui Porumboiu trebuie să te aştepţi la arbitraje ostile. Din nefericire, socoteala de acasă s-a potrivit, de această dată, cu cea din târgul moldav. “Lupii” au început bine partida şi puteau înscrie primii, în minutul 5, când la o lovitură liberă executată după o schemă bine pusă la punct, doar execuţia finală, defectuoasă, a lui Grozav a făcut ca tabela să rămână neschimbată. Nimeni nu se gândea că avea să fie un moment decisiv. Vasluienii au marcat prin Sânmărtean, mijlocaşul deschizând scorul, în minutul 21, cu un şut din lovitură liberă de la 22 de metri, expediat în vinclul din stânga lui Bornescu.
Apoi a ieşit la rampă arbitrul Cojocaru, cel care i-a arătat cartonaşul roşu lui Adrian Cristea, pentru un fault la Antal. În realitate, nu a fost altceva decât o fază de joc banală. Centralul a judecat greşit şi faza din minutul 41, când Grozav, scăpat spre poarta lui Coman, este agăţat din spate de Varela, din postura de ultim apărător. Cartonaşul roşu, care era evident, a fost “îngălbenit” de arbitru şi vasluienii au rămas în 11.
În repriza a doua, “lupii” au încercat să ajungă la poarta lui Coman, dar misiunea a fost extrem de dificilă şi nici piesele lor grele nu au funcţionat.
Aşa se face că Sburlea a ridicat scorul la 2-0 (min. 70) executându-l pe Bornescu, fin, cu călcâiul, din marginea careului mic, iar Marius Niculae a închis tabela în minutul 82, cu un şut de la 14 metri.
Etapa viitoare, Petrolul va juca, pe „Ilie Oană”, cu Oţelul Galaţi, sâmbătă, de la ora 21.30.
SC Vaslui – FC Petrolul Ploieşti 3-0 (1-0)
Marcatori: Sânmărtean (21), Sburlea (70), Niculae (82).
SC Vaslui: Coman – Milanov, Varela, Charalambous, Sălăgeanu – Antal (65 Caue), N’Doye, Stanciu, Sânmărtean (74 Zsiga) – M. Niculae (86 Buhăescu), Sburlea. Antrenor: Marius Şumudică.
Petrolul: Bornescu – Alcenat, Szukala, Yamissi, Guilherme – Boudjemaa, Mustivar (58 Cristescu), Marinescu, Cristea – Younes (66 Bokila), Grozav (58 Opriţa). Antrenor: Mircea Rednic.
Au arbitrat: Adrian Cojocaru – Valentin Avram şi Emil Marinescu.
Arbitru de rezervă: Emil Voicu
Observatori: Mircea Cezar Ionescu şi Cornel Sorescu. Adrian RADULESCU

Sursa foto: www.fcpetrolul.ro

Targul National Imobiliar
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co