Actualitate

Pensionarii militari au protestat

Zeci de foşti militari au pichetat luni dimineaţă Prefectura Prahova, nemulţumiţi fiind ca urmare a recalculării pensiilor. Ziua a fost marcată şi de un protest în faţa Rafinăriei Vega din Ploieşti.

Prin recalculare, spun pensionarii provenind din rândurile armatei, au pierdut mare parte din venituri. Nu în ultimul rând, aceştia sunt nemulţumiţi şi pentru faptul că au fost retrogradaţi. Fostele cadre militare au înaintat subprefectului judeţului Prahova, Gabriel Hornoiu, un document cu solicitările lor, intitulat “Ultimatum“. Prin acesta anunţă şi un miting de amploare care va avea loc la 1 martie, dacă guvernanţii nu renunţă la recalcularea pensiilor lor. În scrisoare se cere atât premierului Emil Boc, cât şi miniştrilor Gabriel Oprea, Traian Igaş, Ioan Botiş, Cătălin Predoiu, Gheorghe Ialomiţianu şi directorului SRI, George Maior, să întrerupă procedurile de aplicare retroactivă a legilor. “Supărat sunt mai mult că am fost retrogradat, decât că mi s-a luat din pensie. Acum sunt la fel ca un asistat social”, a declarat colonelul în rezervă Marius Jilăveanu.
Până la capăt!
Membrii sindicatului rezerviştilor “1 Mai” din Prahova susţin că vor susţine revendicările până la capăt. “Și vom apela la toate formele legale pentru a le obţine”, a declarat vicepreşedintele  Sindicatului  Cadrelor  Militare în rezervă, Cornel Ghinescu. La pichetarea sediului Prefecturii Prahova, de ieri, au participat aproximativ 100 de foste cadre militare.

Aproximativ 40 de angajaţi ai firmei care se ocupă cu întreţinerea instalaţiilor petroliere din Rafinăria Vega au ieşit în faţa unităţii ca să protesteze, nemulţumiţi fiind de disponibilizările colective anunţate de patronat.  După ce au primit o simplă notificare din partea angajatorului prin care erau anunţaţi că vor rămâne fără serviciu, oamenii au întrerupt lucrul, dar doar pentru o perioadă de aproximativ 20 de minute. Mariana BADEA, Raluca EPARU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co