Actualitate

Modernizarea Spitalului Judeţean

Toate spitalele din judeţul Prahova trag tare în viitorii cinci ani, pentru a fi acreditate. Pentru această calitate, însă, sunt necesare multe investiţii.

Cea mai importantă unitate sanitară din Prahova, Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti datează din anii ‘70 şi tocmai de aceea, clădirile au nevoie de foarte multe îmbunătăţiri.
Pentru a aminti doar câteva dintre probleme, vă spunem că 85% din instalaţia electrică este veche şi trebuie schimbată toată rețeaua, iar anveloparea clădirii este absolut necesară, deoarece 7 grade Celsius se pierd numai prin pereţi. Una dintre problemele mari o constituie secţia externă de pe strada Bunavestire.
“Trebuie investiţi bani în reparaţii capitale. În special în secţia de pe strada Bunavestire, unde functionează secţia de oftalmologie şi secţiile de interne şi gastroenterologie, ne propunem să construim un pavilion administrativ în care să adunăm toate serviciile auxiliare, cele de resurse umane, contabilitate, statistică, dar şi să continuăm lucrările de canalizare”, a declarat managerul Spitalului Județean de Urgenţă Ploiești, dr. Adrian Strâmbeanu, la începutul săptămânii trecute.

Ar fi ceva bani pentru spital

Fără îndoială, la fel de importante sunt şi dotările medicale.
Chiar dacă există anumite aparate, util ar fi să se mai achiziţioneze şi altele, astfel încât timpul de aşteptare al pacienţilor să nu mai fie la fel de mare ca acum.
Anul acesta, se pare că există fondurile necesare pentru dotarea cu echipamente a Spitalului Judeţean, dar deocamdată se lucrează la buget.
“Deocamdată am solicitat note de fundamentare din partea spitalelor şi vom discuta bugetul.
La Spitalul Judeţean de Urgență trebuie reabilitată secţia de ATI (terapie intensivă – n.r.) care va fi evaluată de o comisie de la minister şi care trebuie să treacă cu bine de acest test”, a declarat consilierul pe probleme de sănătate al preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, dr. Mirela Neagu. Totodată Spitalul Judeţean are nevoie şi de consolidări.
Ultimele lucrări de acest gen au fost făcute în urmă cu zece ani.  Raluca EPARU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co