Sanatate

Termografiere la Spitalul de Pediatrie

Consiliul Judeţean Prahova doreşte accesarea unor proiecte pe fondul de mediu în vederea reabilitării termice a clădirilor celor trei spitale pe care le administrează.
La Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploiești, în urma termografierii s-a descoperit că prin pereţi se pierd 7 grade Celsius. După ce cu o săptămână înainte acelaşi gen de intervenţie s-a făcut la Maternitate, miercurea trecută experţii au ajuns la Spitalul de Pediatrie din localitate. Aceştia au măsurat cu aparate speciale pierderile de căldură prin îmbinările exterioare ale pereților şi pe la tocurile geamurilor. Rezultatele acestui test nu vor fi, însă, suficiente. Abia după auditul energetic al clădirii se va putea știi care soluție este cea mai potrivită pentru economisirea căldurii, a energiei electrice sau a apei calde. “O primă evaluare arată că sunt pierderi importante în anevelopa clădirii. Urmează să prelucrăm termogramele captate astăzi cu un soft specializat şi pe urmă vom avea un raport al inspecţiei termografice. Aceste pierderi pot fi combătute prin montarea unui termosistem  pe anvelopa clădirii şi prin modernizarea instalaţiei de transport apă caldă şi energie termică”, a declarat expertul energetic al Agenţia pentru Eficienţă Energetică Prahova Radu Sorokin.
Clădirea în care funcţionează acest spital a fost făcută prin anii ‘50 şi doar în 2003 a beneficiat de anumite reparaţii.

Premieră
Acum se aşteaptă rezultatele şi pentru celelalte spitale analizate, dar la fiecare dintre ele s-au putut observa pierderi de căldură şi niciunul nu ar putea primi aviz energetic. Reabilitarea termică este absolut necesară pentru că astfel cheltuielile cu întreţinerea din spitale ar putea scădea considerabil, respectiv cu până la 40%. Termografierea pe care o face Consiliul Judeţean Prahova este prima acţiune de acest gen la nivel naţional. R. E.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co