Actualitate

A doborât-o gripa porcină

Virusul AH1N1 pe care toată lumea îl credea de domeniul trecutului revine în forţă. În Prahova, acesta a luat viaţa unui bebeluş şi a mamei sale.

Tânăra de 23 de ani, diagnosticată cu gripă nouă, s-a stins din viaţă marţea trecută, după ce s-a zbătut să trăiască timp de trei zile. Însărcinată în 28 de săptămâni, ea a ajuns la Maternitatea din Ploieşti cu o săptămână în urmă, acuzând simptomele unei infecţii gripale. Starea sa de sănătate s-a agravat brusc şi chiar a doua zi de la internare a manifestat insuficienţă respiratorie.

Copilul a fost răpus primul
Cum simptomele indicau gripa nouă, s-au prelevat imediat probe care au confirmat crudul adevăr – femeia contactase virusul AH1N1. Medicii au luat decizia să o opereze pentru a salva viaţa mamei şi a fătului. Copilul, care cântărea doar 900 de grame, a murit după o zi. Blocul operator septic din cadrul secţiei ATI, acolo unde a stat internată femeia, a fost izolat, iar o pacientă care intrase în contact cu această tânără este ţinută sub observaţie. În mod cu totul ciudat, se pare că tânăra ar fi singura din familie care a contactat virusul. “Nu se ştie de unde a contactat virusul, dar este cert că avem de-a face cu o gripă cu AH1N1. Au fost verificaţi şi ceilalţi membri ai familiei, dar niciunul nu are simptome specifice. Virusul se ia de oriunde, pe cale aeriană, dacă nu s-a făcut vaccinarea”, a declarat dr. Anca Dobrescu, dir. adj. DSP Prahova. De altfel, familia nici nu crede că aceasta a fost cauza morţii tinerei. O ştiau toţi sănătoasă şi, în plus, peste tot se deplasa cu maşina iubitului ei. “Eu nu cred că a avut aşa ceva. A făcut temperatură 40, pe urmă i-a mai trecut şi a mers la serviciu. Aici s-a simţit iar rău şi a fost trimisă acasă. S-a internat şi acum vedeţi ce s-a întâmplat!, a povestit, cu amărăciune, mama fetei, Ioana Ciupitu.  Distrus este şi iubitul tinerei, care se pregătea de nuntă şi botez în vară. “Nu ştiu cum a luat boala asta şi nici nu cred că asta a avut, pentru că ea mergea numai cu mine cu maşina, iar la muncă, la croitoria unde lucra, nimeni nu avea simptome. Noi în casă suntem toţi sănătoşi şi nici ai ei nu erau bolnavi. Acum trebuie să fac rost de bani să-i înmormântez pe amândoi” a declarat iubitul fetei, Bogdan Manta.
Tratamentul administrat de medici a fost unul complex – cu 12 medicamente, printre care şi Tamiflu. Femeia este din Cărbuneşti, dar locuia fără forme legale în Pucheni, alături de concubin. Tânăra se pregătea să devină mamă pentru prima dată.  Raluca EPARU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co