Actualitate

Sute de hârburi abandonate pe străzi

Ploieştiul poate fi considerat, cu succes, oraşul maşinilor abandonate. Doar anul trecut, lucrătorii Serviciului de Gospodărire Urbană (SGU) din cadrul municipalităţii au identificat peste 500 de automobile.

Dintre acestea, puţin sub 50 au fost valorificate la Remat, ceea ce înseamnă că la bugetul local au ajuns aproximativ 3.050 de lei. „În decursul anului 2010, au fost identificate în oraşul Ploieşti 530 de maşini abandonate, dintre care 370 au fost ridicate de SGU Ploieşti, dar şi de către proprietari. 43 dintre ele au fost valorificate. În parc se află, în acest moment, 25 de astfel de autovehicule, care sunt în diferite etape în vederea declarării lor ca maşini abandonate”, a declarat purtătorul de cuvânt al SGU Ploieşti, Adela Frăţilă.

Locuri de parcare ocupate
Mulţi localnici sunt nemulţumiţi din cauza numărului mare de maşini abandonate şi asta pentru că oraşul se confruntă cu lipsa locurilor de parcare, iar acestea ocupă inutil o parte dintre ele. „După lege, fiecare este bun stăpân pe bunul lui, dar moral este să nu păstrezi o maşină scoasă din uz care să ocupe un loc de parcare inutil. Ar trebui umblat la lege şi aduse unele modificări, astfel încât maşinile astea să poate fi luate de pe străzi, fără prea multe formalităţi”, a fost de părere Constantin Dragomir, un şofer din Ploieşti.
Conform legii, o maşină poate fi declarată abandonată după o serie întreagă de proceduri, care se realizează în decursul unui an. Proprietarii care vor să recupereze maşinile după ce au fost declarate abandonate şi deci pot fi duse la Remat, mai  pot intra în posesia lor doar dacă achită o taxă în valoare de 2.000 de lei. M. B.

Targul National Imobiliar (TNI)
Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co