Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Pe când o cafenea retro?

Încă din august anul trecut, în două parcuri din Ploieşti ar fi trebuit să se deschide două cafenele retro. Consilierii ploieşteni acceptaseră oferta unei firme care în loc de bani pentru chiria unor vagoane de tramvai de epocă, să dea mâncare amărâţilor oraşului.

După mai multe licitaţii, unul dintre vagoane, cel poziţionat în centru, își găsise în sfârşit, chiriaşul. Toată lumea aştepta deschiderea cafenelei, dar aşa ceva nu s-a întâmplat. “Există contract de asociere pe această locație, prestatorul, cel cu care avem contract de asociere își respectă contractul de asociere din punct de vedere al clauzelor, numai că el este în curs de obținere a autorizațiilor… Nu știu de ce nu a rezolvat problemele acestea până acum”, a declarat viceprimarul Ploieştiului, Cristian Dumitru.
În plus, chiriaşul trebuie să mai scoată nişte bani din buzunar pentru a se racorda la energie electrică, apă şi canalizare, dar şi să cumpere plasme pe care se vor vedea imagini din Ploieştiul de altă dată, aşa cum cere proiectul. Între timp, vagonul din centru a fost vandalizat şi imaginea sa numai frumoasă nu e. Prea puţini ştiu ce urmează a se face acolo şi cred că tramvaiul a fost pus doar de decor. “Arată chiar foarte urât. Prima dată a fost el vopsit frumos, aranjat, dar acum e scris, pictat, zgâriat, probail că mai scriu și cuvinte murdare…”, a spus un localnic care obișnuiește să petreacă timpul liber în zona centrală a orașului. “E distracția lor; în parc mai e și loc de distracție, nu doar de cafenea. Nu e stricată, copiii învață să deseneze, dar poate fi și din nou revopsit”, a fost de părere un alt ploieștean.
Tot e bine pentru municipalitate
Ironic sau nu, Primăria Ploiești are de câștigat de pe urma acestei situații. Lunar, 200 de pachete cu alimente neperisabile ajung la Cantina de Ajutor Social. Ajutorul alimentar constă în pachete cu mălai, făină zahăr şi altele în valoare de 4.000 de lei lunar. Suma nu este deloc mare, în situaţia în care vorbim despre un spaţiu situat în zona 0 a Ploieştiului şi chiar şi aşa, agentul economic nu s-a grăbit să scoată profit din această afacere.
Cele două vagoane de tramvai datează din anul 1870 şi au fost achiziţionate din Austria. Ideea nu este o noutate. Într-una din pieţele din Praga funcţionează o astfel de cafenea foarte căutată de toată lumea, deopotrivă turişti sau localnici. Raluca EPARU

Targul National Imobiliar
Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co