Imobiliare Valea Prahovei
Turism

Pârtii de schi la standarde europene

partii-la-standarde-europene-2Reprezentanţii Federaţiei Internaţionale de Schi (FIS) au urcat pe munte, la Cota 2000, pentru a vedea domeniul schiabil.

În perspectiva Festivalului Olimpic al Tineretului European, o comisie internațională a venit pe Valea Prahovei, săptămâna trecută, pentru a inspecta pârtiile de schi, ce trebuie să se prezinte la un nivel ridicat. Veştile sunt bune. Inspectorii FIS au rămas impresionaţi şi urmează să îşi dea avizul. „Mi-a plăcut ce am găsit pe munte. Pârtiile îndeplinesc standardele şi, în curând, aici se vor organiza competiţii internaţionale”, a spus expertul FIS Bernard Gerof. Pârtiile de altitudine sunt pregătite pentru competiţii sportive la toate nivelurile, de la începători până la schiori experimentaţi.  Ele îndeplinesc toate condiţiile de siguranţă: au balize, panouri de orientare, săgeţi şi plase de delimitare şi protecţie. „De acum înainte, putem să organizăm concursuri de schi la nivel european şi mondial.
Este pentru a doua oară când expertul de la FIS  a fost prezent la Sinaia. Urmează să omologăm Valea Soarelui şi Valea Dorului. Mă bucur că a rămas impresionat de condiţiile pârtiilor”, a precizat primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea.

Va fi și mai bine
Administraţia locală spune că staţiunea va avea, peste puţin timp, o altă faţă, deoarece pe munte vor exista tunuri de zăpadă artificială şi încă o instalaţie de transport pe cablu, tip telescaun. În 2013, staţiunea va găzdui, în cadrul Festivalului Olimpic al Tineretului European, probele de snowboard  şi cele de slalom. Având în vedere importanţa evenimentului, toate investiţiile trebuie încheiate până în 2012.. A. A.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co