Actualitate

Doua colegii din Prahova, premiate la Palatul Parlamentului

Ministerul Educaţiei Naționale premiază, în cadrul unei festivități găzduite, astăzi, de Palatul Parlamentului, unitățile de învățământ desemnate câştigătoare în cadrul celei de-a XV-a ediţii a Competiției Naționale „Şcoală Europeană”.

Este vorba, în total, despre 61 de școli și licee, din totalul celor 112, din 29 de județe, care s-au înscris la ediția din acest an.

Printre câștigători se numără Colegiul Național “Alexandru Ioan Cuza” din Ploiești și Colegiul Național Militar “Dimitrie Cantemir” din Breaza.

Potrivit Ministerului Educației, fiecare unitate de învăţământ va primi certificatul «Şcoală Europeană – 2018» şi un premiu în valoare de 5.000 lei, care va fi utilizat pentru dotări.

Decizia privind bunurile care vor fi achiziţionate aparţine conducerii fiecărei unităţi de învățământ în parte. MEN va repartiza sumele către inspectoratele școlare judeţene/Inspectoratul Școlar al Municipiului Bucureşti, acestea urmând să le transfere unităţilor de învăţământ desemnate câștigătoare.

Competiţia pentru obţinerea certificatului „Şcoală Europeană” este recunoscută de instituțiile europene ca un exemplu de bună practică la nivel european, prin care autoritatea națională în domeniu susține unitățile de învățământ și valorizează experiențele acestora acumulate în cadrul proiectelor europene de parteneriat între școli.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co