Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Discutii la Ploiesti despre vietnamezi interesati sa lucreze in Romania

România suferă din cauza lipsei de forță de muncă, iar județul Prahova nu face nici el excepție. În acest context, prefectul Județului, Mădălina Lupea, s-a întâlnit, astăzi, cu Tran Thanh Cong, ambasador al Republicii Socialiste Vietnam în țara noastră.

Cei doi au abordat problema lipsei forței de muncă în cadrul unui seminar organizat de Camera de Comerț și Industrie Prahova, la solicitarea mai multor agenți economici care se confruntă cu un deficit în acest domeniu.

Ambasadorul, însoțit de reprezentanții unor firme de recrutare din țara sa, a afirmat că Vietnamul poate furniza anul acesta 140.000 de lucrători specializați în domeniile solicitate de angajatorii români, fiind cunoscut faptul că, în perioada actuală, acest stat socialist este unul dintre furnizorii de forță de muncă pe piața specializată din Romania.

Discuțiile purtate în cadrul seminarului au urmărit identificarea de soluții pentru implementarea și dezvoltarea învățământului dual în județul Prahova, sau, ca alternativă, importul de forță de muncă specializată – în domeniile unde acest lucru este posibil.

Cu această ocazie, prefectul Mădălina Lupea a promis oaspeților sprijin administrativ în vederea unei colaborări eficiente pentru aducerea forței de muncă din Vietnam.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co