Politica

Parlamentarele, o mare necunoscută

Cele mai multe partide politice au stabilit, deja, care sunt candidaţii care intră în cursa pentru alegerile parlamentare din luna decembrie. Şi dacă acestea au încercat să pună pe listele electorale persoanele cu cele mai multe şanse de a câştiga o funcţie de senator sau deputat, prahovenii se ţin departe de viaţa politică. Mulţi încă nu au aflat de numirea candidaţilor sau nici măcar nu ştiu că pe 9 decembrie au loc alegeri.

„În minoritate îi cunosc pe politicieni, nu-i cunosc, însă, în majoritatea lor, iar în ceea ce-i privește pe candidații din Prahova pentru viitoarele alegeri parlamentare nu-i cunosc, de la niciun partid, că nu sunt cu partidele. Așa că…”

“Cunosc oarecum, așa… O să mă interesez, dar deocamdată nu am văzut pe nicăieri… M-am uitat chiar și aseară la o televiziune locală și era o discuție între fiul președintelui Consiliului Județean Prahova, care am înțeles că ar fi candidat la Mizil, și altcineva. Oricum, num ă duc la vot dacă nu știu pe cine votez.”

„Știu partidele politice, știu că USL-ul și-a lansat candidații, dar candidații nu mă interesează. Politica este la pământ, pentru mine! Nu se poate îndrepta nimic, n-a făcut nimeni nimic pentru țara asta.”

„Vă rog să mă scuzați, dar nu pot să vă răspund la nicio întrebare referitoare la lansarea candidaților sau la altceva, pentru că nu mai fac politică absolut deloc. Și asta pentru că am fost membru de partid și mi-a ajuns…”

„Nu am aflat care partide și-au lansat candidații, nu am timp să stau să mă interesez de așa ceva, pentru că lucrez. Oricum, noii senatori și deputați trebuie să îmbunătățească viața, traiul, pentru că e dezastru.”

„Nu știu că s-au lansat candidații și cine sunt ei… N-am stat la televizor să mă uit. Se votează iar, din nou? Să dea pensiile la oameni, că eu am trei milioane și jumătate, de la colectiv, atât am! Strâng ban cu ban și tot la pământul acela îi dau.”

Candidații înscriși pe listele electorale au timp să se facă văzuți, într-un fel sau altul, și să convingă electoratul că merită o funcție de senator și deputat, în campania electorală care va dura patru săptămâni.

Mariana BADEA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co