Actualitate

Parcul Sălii “Olimpia”, curăţat de copii

“Ofensiva verde continuă”… la Ploiești! 20 de elevi ploieșteni au adunat gunoaiele lăsate de copii și adulți în parcul din jurul Sălii Sporturilor “Olimpia”.

Acțiunea a avut loc în cursul săptămânii trecute. Peturile, mucurile de țigară, hârtiile și alte gunoaie au fost strânse în saci, pentru că elevii doresc să trăiască într-un mediu curat. “Am venit pentru a face curat la Sala Sporturilor, pentru că lumea aruncă multe gunoaie pe jos și noi vrem să protejăm mediul înconjurător, pentru că de sănătatea mediului înconjurător depinde sănătatea noastră”, a spus unul dintre elevii participanți. “Ne-am organizat pentru a curăța mediul, pentru că oamenii nu țin cont că avem nevoie de aer curat, de parcuri curate, de aceea am găsit sticle, tot felul de hârtii, țigări, pachete de țigări, toate mizeriile pe care noi chiar nu ne-am fi imaginat să le găsim aici”, a declarat un alt voluntar.

Să conștientizeze cei mari
“Sunt foarte mulți voluntari din partea copiilor și de fiecare dată întreabă de ce trebuie să strângă ei. Răspunsul e simplu: hai să încercăm ca atunci când te duci cu părintele la grătar sau în altă parte, să-l tragi de mânecă atunci când vezi că lasă mizeria aiurea și să-i spui să ia un săculeț, să pună mizeria și să o ducem la ghenă, că asta este singura modalitate de a-i face pe adulți să conștientizeze sau, așa cum spunea domnul comisar șef al Gărzii de Mediu, să începem să dăm amenzi”, a declarat organizatorul Stere Crețu.
Copiii știu ce este acela voluntariatul pentru cauza bune și cred în proiect, fără să primească ceva, în afara satisfacției naturii curate. Adulții, însă, vor fi ademeniți pentru a aduce la centre deșeurile electrice și electrocasnice. “Evenimentul a început la ora 09.00, în cinci centre de colectare provizorii din Ploiești, unde se depun deșeuri electrice și electronice, fiecare depunător primind un bilet la o tombolă”, a explicat Stere Crețu.
Proiectul “Ofensiva verde” s-a desfășurat pentru prima dată în Ploiești. Până acum, astfel de inițiative au mai avut loc în Vălenii de Munte și Câmpina.Raluca EPARU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co