Actualitate

112… pe scurt

Trafic…
de influenţă

Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova a făcut publice, săptămâna trecută, imaginile de la percheziţiile executate la domiciliile celor doi funcţionari corupţi din Primăria Ploieşti, arestaţi în urmă cu câteva săptămâni. Celor doi le-a fost probată săvârşirea a patru infracţiuni de trafic de influenţă, respectiv complicitate la trafic de influenţă, pe lângă patru persoane. Aceştia au obţinut, în perioada 2008-2009, 9.000 de euro din comiterea acestor fapte, după cum a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, procurorul Daniel Ghiţă.
Cei doi funcţionari, unul în vârstă de 34, celălalt de 36 de ani, sunt, în prezent, în arest preventiv pentru 29 de zile, iar procurorii au declarat că există semnale conform cărora inculpaţii au mai comis şi alte fapte de acelaşi gen.
De aceea, cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale şi tragerea lor la răspundere, urmărindu-se, totodată, şi recuperarea prejudiciului. R. E.

Colin cel agresiv a murit

În cursul săptămânii trecute, un yak de la Grădina Zoologică Ploieşti a evadat din padoc şi a atacat tehnicianul nutriţionist.
Unitatea a fost închisă publicului imediat, iar animalul a fost prins abia după două ore, de către îngrijitori. Conform medicului veterinar Camelia Chiriţescu, în urma incidentului, directorul instituţiei a decis ca animalul să fie tranchilizat şi introdus în ţarcul lui.
Ulterior, acesta a pierit din cauza gazelor acumulate în stomac. „S-a ştiut că a existat acest risc.
La tranchilizare, funcţiile organismului sunt abolite, încetinite… La rumegătoare se produc gaze, s-a produs meteorism ruminal acut“, a explicat Camelia Chiriţescu.
Tehnicianul rănit a fost internat în spital, pentru a i se face investigaţii medicale suplimentare. În funcţie de numărul de zile de îngrijiri medicale necesare, incidentul va fi cercetat de inspectorii ITM şi de Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti, ca accident de muncă.
Se va deschide o anchetă pentru a se stabili şi cine va răspunde pentru moartea animalului. R. E.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co