Actualitate

Parcometre ineficiente la Ploieşti

În urma cu un an, Administraţia Domeniului Public şi Privat (ADPP) Ploiești a montat, în şase parcări cu plată din Ploieşti, aparate de taxat, dar în acestea nu se adună prea mulți bani.

Investiţia în parcometre a costat 130.000 de lei şi se spera, la vremea respectivă, ca oamenii să înţeleagă importanţa celor 12 aparate. În realitate, însă, printre cei care fără a fi împinşi de la spate plătesc tichetul la automat, sunt şi mulţi aceia care încearcă să fenteze aparatul. “Oamenii încă nu s-au obişnuit cu sistemul şi bagă în continuare tot felul de hârtiişi alte obiecte care să imite, cred ei, banconta de 1 leu. Pe strada Maramureş, de exemplu, unde există o clădire de birouri, mai nimeni nu foloseşte parcometrul”, a declarat directorul ADPP Ploiești, Dan Ioniță. “Nu mi se pare că ADPP a făcut ceva deosebit că a trasat nişte linii pe asfalt. Aia nu e parcare. E ca şi când aş lăsa maşina pe marginea străzii. Ca să nu mai vorbesc de parcarea din spatele Casei Sindicatelor, care e plină de gropi şi petru care tot ADPP ne ia bani”, a declarat ploieșteanul Răzvan Alecu.

Grija buzunarului…
Cât despre parcările unde nu există angajat, oamenii recunosc cu seninătate că nu prea obișnuiesc să plătească.
Parcările din zonele Curtea de Apel, Palatul Culturii, Hale Parc, 7 Etaje, strada Vasile Milea şi strada Maramureş au fost dotate cu parcometru, dar ,de departe, acestea scot mai puţini bani decât parcările cu angajat taxator. De la începutul anului şi până acum au scos doar 186.900 de lei, în timp ce pentru parcările cu angajat venitul în ultimele şapte luni a fost de 258.900 de lei. Tot atât de adevărat este şi faptul că celor 32 de angajaţi din parcări li se plătesc salarii şi veniturile încasate de aceştia ajung în mare parte şi în lefurile lor. ADPP Ploieşti administrează 1.500 de locuri de parcare, iar o oră de staționare a unui autoturism pe un astfel de loc costă doi lei.  R. E.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co