Actualitate

Orăşelul copiilor, orăşelul problemelor

Vin Sărbătorile și copiii abia așteaptă să meargă în orășelul special amenajat pentru ei în Ploiești. În spatele comediilor viu colorate și a luminilor multicolore care îmbracă seara această zonă, comisarii Oficiului Județean pentru Proteția Consumatorului (OJPC) Prahova au găsit, săptămâna trecută, o mulțime de nereguli care pot pune în pericol siguranța copiilor.

La un stand cu articole destinate tombolei, din Orășelul copiilor, comisarii au găsit aparate de radio fără certificate de garanție și jucării periculoase. “Le-am luat exact așa cum le vedeți”, a spus comerciantul, în apărarea sa. „Unele obiecte nu au niciun fel de elemente de caracterizare și identificare. Acesta nu are certificate de conformitate, nu se specifică cine este producător, nu au avertismente, grupă de vârstă, nu e specificat faptul că are în conținut piese mici pe care copilul are tendința de a le duce la gură și le poate înghiți”, a explicat comisarul Alexandru Cârdei, din cadrul OJPC Prahova, arătând, ca exemplu, o mașinuță din plastic. Și în acest caz, comerciantul a găsit imediat o scuză: “Le-am luat de la complexul Europa, cu factură, cu tot… Noi, care suntem cu tombole, cu activități d-astea, nici nu ne-am dat seama că nu sunt valabile. Și în magazine sunt jucării și alte bunuri din astea la fel”. “Totuși, nu aș da copiilor așa ceva. Am luat și din magazine produse din astea. Multe sunt contrafăcute și pot prezenta pericol”, a spus un părinte.

Și alte nereguli
“Nici la carusel lucrurile nu stăteau mai bine. Fire electrice ieșeau din caroseria mașinuțelor, călușeii erau fixați cu sfori și fiecare jucărie avea crăpături tăioase. Copilul poate să bage mâna aici foarte ușor, se poate zgâria…”, a explicat Alexandru Cârdei.
Nici părinții nu au fost încântați la vederea comediilor. “În ceea ce privește siguranța, sunt multe dintre jucăriile acestea care nu prea prezintă siguranță. De exemplu unul dintre obiectele din acest carusel. Depinde și de vârsta copilului…”, a spus un părinte.
Pentru neregulile găsite, comisarii de la Protecția Consumatorului Prahova au aplicat două amenzi în valoare de 30.000 de lei fiecare și una de 7.500 de lei. În plus, produsele neconforme găsite vor fi retrase, iar comediile cu probleme vor fi oprite de la funcționare până la remediere. Raluca EPARU

Targul National Imobiliar (TNI)
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co