Imobiliare Valea Prahovei
Politica

O scrisoare politică şi agitaţia din jurul ei

Prima ieşire în public a PNL-iştilor câmpineni din 2011 a scos la lumină o serie de nemulţumiri, ca de obicei, de altfel, cu privire la ceea ce se întâmplă în administraţia locală.

Primul punct atins de către liderul filialei PNL, Virgil Guran, la conferinţa susţinută săptămâna trecută, a fost asumarea răspunderii cu privire la o scrisoare trimisă cetăţenilor câmpineni, semnată de domnia sa, în numele organizaţiei pe care o reprezintă. Conţinutul scrisorii dorea a scoate în evidenţă, printre altele, unele lucrări benefice oraşului, dar cu costuri considerate de către PNL ca fiind exagerate. „Un exemplu ar fi preţul realizării sensului giratoriu de la Complexul Fibec, care, în urma protestelor noastre, a scăzut de la 9 miliarde la 3,5 miliarde (oricum o sumă exagerată) iar peste noapte a crescut la 5,5 miliarde. Orice firmă ar fi executat lucrarea cu 2 miliarde”, a declarat Virgil Guran.
Scrisoarea în cauză a fost comentată public în prima săptămână a începutului de an, atât de filiala PSD, cât şi de filiala PDL, condusă de primarul Horia Tiseanu. Acesta din urmă chiar a marcat, într-o conferinţă de presă, şirul lung al realizărilor administraţiei, ca replică la acuzele aduse de către PNL-işti. În ceea ce-i priveşte pe membri PSD, liderul lor, viceprimarul Ion Dragomir a comentat scrisoarea, precizând pe ton categoric că nu se simte vizat, de altfel, lucru subliniat chiar de către Virgil Guran, preşedintele filialei PNL Câmpina, în declaraţiile sale publice.
Problema măririi
A doua problemă discutată a fost creşterea taxelor şi impozitelor locale cu 20%. Printre cei prezenţi la conferinţă s-a aflat şi Liliana Marica, jurist de profesie şi vicepreşedinte a Organizaţiei de Femei, care a atras atenţia asupra acestui aspect. Făcând referire la date oficiale din cadrul Institutului Naţional de Statistică a spus: „În 2010, inflaţia a fost de aproximativ 8%, iar creşterea medie a preţurilor în 2010 faţă de 2009 a fost de 6,1%, iar preţurile la servicii şi lucrări au rămas aproximativ constante. Deci, nu au existat nişte salturi atât de mari ale preţurilor la servicii şi lucrări, aşa cum afirmă domnul Tiseanu, care să justifice, în opinia noastră, o creştere cu 20% a impozitelor şi taxelor locale. Tot potrivit datelor statistice, veniturile medii nete pe judeţul Prahova au scăzut în 2010, de asemenea a crescut rata şomajului cu 1,1%. În condiţiile în care, pe de o parte, avem scăderea veniturilor cetăţenilor, pe de altă parte avem multe societăţi comerciale care şi-au încetat activitatea, crescând rata şomajului, mărind taxele şi impozitele locale cu 20%, creşte în mod clar tensiunea fiscală pentru cei care încă sunt plătitori activi la bugetul local. În aceste condiţii, cu certitudine, gradul de colectare al creanţelor va scădea, implicit vor fi mai puţini bani la bugetul local”.

Un bazin de înot unde nu poate intra oricine
O altă nemulţumire a PNL-iştilor, ridicată de către secretarul organizaţiei, Daniel Ioniţă, este referitoare la termenul de finalizare al bazinului de înot, construit de municipalitate, care se anunţă chiar pe un panou de pe clădire – 03.12.2010. Domnia sa, ca un cetăţean contribuabil al Câmpinei, a încercat să afle de la faţa locului mai multe date, în ziua de 21 ianuarie 2011, dar nu a fost lăsat să intre în incinta clădirii, oamenii aflaţi acolo spunându-i că nu are voie. Daniel Ioniţă a afirmat că se doreşte prezentarea în Consiliul Local, prin reprezentantul PNL, Enache Dragomir, a unui proiect pentru clasele de gimnaziu, de a susţine printre orele de sport şi o oră de înot, pe săptămână.
Liderul politic Virgil Guran consideră că este datoria filialei PNL, partid aflat în opoziţie, de a atrage atenţia comunităţii şi administraţiei câmpinene asupra unor aspecte de acest gen, lucru pe care promite să-l facă până la momentul următoarelor alegeri electorale. Carmen NEGREU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co