Imobiliare Valea Prahovei
Politica

Ce militar ridică arma împotriva propriului partid?

Reducerea pensiilor militare a scos la rampă liderii politici ai filialelor PSD şi PDL Câmpina.

Tăierea din pensiilor militarilor – cele sub 3.000 de lei – a stârnit reacţii dure în rândurile cadrelor militare pensionate şi politicienilor. La Câmpina, într-o conferinţă de presă, senatorul PSD Georgică Severin a făcut apel la onoarea a trei ofiţeri în rezervă, membri PDL. „Fac un apel public către consilierii ofiţeri în rezervă, din PDL: Lucian Cercel, Marian Dulă şi Viorel Bondoc, să arate dacă se solidarizează cu camarazii lor şi dacă îi interesează mai mult o funcţie temporară de consilier decât solidaritatea cu camarazii şi oamenii lângă care au muncit şi au trăit. Singurul gest pe care un ofiţer al Armatei Române îl poate face în acest moment este să se rupă de lângă un asemenea Guvern şi un asemenea regim”, a spus Severin.
Cealaltă tabără…
Reacţia filialei PDL nu s-a lăsat aşteptată şi a doua zi, tot într-o conferinţă de presă, cei trei consilieri vizaţi, colonei în rezervă, au făcut declaraţii publice. „Domnul Severin ar fi trebuit să pună în practică sfatul acesta când a plecat de la PDL, să-şi fi dat demisia dumnealui, când nu i-a mai convenit politica partidului”, a replicat consilierul Viorel Bondoc, ignorând faptul că senatorul Georgică Severin şi-a dat demisia pe 24 august, din PDL. Mai departe, Viorel Bondoc a precizat cu privire la pensia sa micşorată: „Bineînţeles că nu-mi convine această scădere temporară a pensiei, dar o consider o măsură necesară care va fi, ulterior, revizuită. În altă ordine de idei, eu am fost ales de electoratul câmpinean, deci reprezint interesele câmpinenilor. Ce e sus, aşa, la nivele mari, mă depăşeşte situaţia”. Adică se simte depăşit de politica şi deciziile propriului partid la… „nivele mari”?
„De la camarazii mei din Câmpina, am aflat că au venit doar două decizii pe stil nou, decizii de pensii. Nu vreau să fac propagandă nici Guvernului, că o pensie este mai mare decât a fost până acum, în schimb, una este mai mică. Eu am primit în contul meu, mai puţin. Nu am primit nicio decizie, nu pot să spun că e pensia mai mare sau mai mică. Nu o să mă descurc cu banii pe care i-am primit. Sunt alături de colegii mei din Asociaţie sau ceilalţi pensionari din Câmpina. Îmi pare rău că s-a procedat în felul acesta, putea să ia Ministrul Apărării o altă măsură, după ce vin deciziile, după aceea să înceapă distribuirea noilor pensii, mai mici sau mai mari. Deocamdată, noi am fost surprinşi că am găsit în conturile noastre, bani mai puţini. Nu ştiu dacă asta o să fie pensia viitoare. După ce vin deciziile de pensii, normal, o să fac contestaţie, cum scrie în lege”, a spus şi consilierul Marian Dulă, sperând probabil, la… stilul vechi.
Nici Lucian Cercel nu e mulţumit de măsura luată de guvernanţi: „Deocamdată, până nu am o decizie, prin care să văd dacă îmi creşte sau îmi scade pensia, nu pot să iau nicio măsură. Voi fi alături de ceilalţi colegi, camarazi de-ai mei şi voi urma calea legală, pentru a-mi obţine din nou, drepturile de ofiţer”. Nimic, însă, despre demisii din partid. Carmen NEGREU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co