Politica

Coloneii nemulţumiţi au ieşit la rampă

Colonel ing. (rez.) Eugen Sârmă, din cadrul MApN, şi colonel (rez) Bogdan Ionescu, MAI, membri în cadrul organizaţiei PSD Câmpina, au susţinut o conferinţă de presă, alături de senatorul Georgică Severin, în cursul săptămânii trecute.

Cei doi colonei şi-au expus nemulţumirile cu privire la pensia primită după recalculare, punând la dispoziţia jurnaliştilor deciziile şi ultimele cupoane. Senatorul Georgică Severin a ţinut să amintească, din nou, promisiunile făcute de guvernanţi, prin care ministrul Gabriel Oprea şi primul ministru Emil Boc, anunţaseră la Senat, de mai multe ori, că nicio pensie sub 3.000 de lei nu se va micşora. „Nu s-a spus de stagiu incomplet, de vechime incompletă. Şi bineînţeles că a promis că-şi dă demisia, e vorba de Gabriel Oprea, dacă un singur militar va avea pensia scăzută. Acelaşi ministru a reapărut acum şi ne-a spus că îşi ţine promisiunea, că la foarte mulţi le-a crescut pensia, chiar dacă la câteva zeci de mii a scăzut, n-a spus nimic de pensia incompletă. Culmea nesimţirii…, şi vă rog să reluaţi acele ordine şi şedinţe de Guvern din 1998 şi 1999, când s-a hotărât pensionarea cadrelor militare în mod forţat, pentru a îndeplinii criteriile NATO, şi veţi vedea că unul dintre cei mai activi susţinători ai acelor măsuri a fost Traian Băsescu, care era membru al Guvernului”, a mai spus Georgică Severin.

Uniţi în cuget şi-n simţiri
Colonelul (rez.) Eugen Sârmă, comandant de bază de reparat tehnică militară, a precizat faptul că are o vechime în armată de 41 de ani şi o lună şi spune că în ianuarie a primit o pensie redusă cu 56,4%, primind decizia abia după ce banii au fost introduşi pe card. „Problema cea mai importantă este că pe aceste documente nu mai apare gradul cuiva. Ori, gradul meu este proprietatea mea, lăsând la o parte proprietatea pensiei. Gradul, după legea 80, e proprietate şi nu mi-l poate lua nimeni. Nici măcar Oprea, care le-a luat pe ale lui aşa cum le-a luat… O spun fără niciun fel de rezervă”.
Colonelul (rez.) Bogdan Ionescu a activat ca profesor de sport la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr”, fiind şeful Catedrei de Educaţie Fizică şi Apărare. A fost pensionat în baza legii 79/2004. Conform deciziei de pensionare a fost trecut în rezervă cu o vechime de 35 de ani, 7 luni şi 21 de zile, cu o pensie de 2858 de lei. După recalculare a primit o decizie, prin care a constatat că a pierdut 1.600 de lei.
Senatorul Georgică Severin a adus din nou în discuţie faptul că a cerut în mod public demisia celor trei colonei în rezervă, Marian Dulă, Lucian Cercel şi Viorel Bondoc, consilieri locali şi membrii PDL în filiala Câmpina, gest prin care să-şi arate solidaritatea cu colegii lor de armată, afectaţi de tăierea pensiilor. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, senatorul a declarat: „Nu pot spune decât un singur lucru. Şi aceşti consilieri au demonstrat că au acelaşi mod de a gândi şi acelaşi mod de a privi onoarea, precum domnul Gabriel Oprea, cu diferenţa că nu toţi au fost la Intendenţă şi au luat stelele, numărând chiloţii şi izmenele”.  Carmen NEGREU

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co