Politica

Noua Republică devine partid

Cine este Mihail Neamţu? Este născut la Arad, are 33 de ani, iar CV-ul său ar ocupa cu uşurinţă o pagină de ziar. Pe scurt, este filosof, teolog şi eseist. A fost, din martie 2010 până în septembrie 2011, director ştiinţific al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc.
Din octombrie 2011, a iniţiat o mişcare populară, numită Noua Republică. Mişcarea pare a se înfiripa la timpul potrivit şi pliată perfect pe frământările socio-economice şi politice ale României, strângând adepţi de la o zi la alta. Din acest motiv, liderul ei, Mihail Neamţu, şi apropiaţii săi vor depune săptămâna aceasta toate documentele cerute de lege, pentru a transforma această mişcare într-o asociaţie, următoarea etapă fiind transformarea acesteia în partid. La sfârşitul săptămânii trecute, Mihail Neamţu a ţinut, la Ploieşti, o prelegere despre „Politică, valori şi civilizaţie”. În ciuda unui auditoriu restrâns, dezbaterea asupra celor discutate a fost furtunoasă, dar constructivă. Cu siguranţă, participanţii au plecat acasă pregătiţi să mediteze asupra condiţiei lor de cetăţean, în România zilelor noastre, ţinând cont de ceea ce Mihail Neamţu a spus la un moment dat: „Umanitatea şi demnitatea noastră umană vine din puterea noastră ca fiinţe libere, de a ne asocia sub cupola unor valori.”
Dacă e să dăm crezare lui Mihail Neamţu cu privire la telefoanele de ameninţare pe care a început să le primească, sigur îi va deranja pe mulţi dintre actualii oameni politici. Oare de ce? C. N.

Targul National Imobiliar
Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co