Imobiliare Valea Prahovei
Politica

Noua Republică devine partid

Cine este Mihail Neamţu? Este născut la Arad, are 33 de ani, iar CV-ul său ar ocupa cu uşurinţă o pagină de ziar. Pe scurt, este filosof, teolog şi eseist. A fost, din martie 2010 până în septembrie 2011, director ştiinţific al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc.
Din octombrie 2011, a iniţiat o mişcare populară, numită Noua Republică. Mişcarea pare a se înfiripa la timpul potrivit şi pliată perfect pe frământările socio-economice şi politice ale României, strângând adepţi de la o zi la alta. Din acest motiv, liderul ei, Mihail Neamţu, şi apropiaţii săi vor depune săptămâna aceasta toate documentele cerute de lege, pentru a transforma această mişcare într-o asociaţie, următoarea etapă fiind transformarea acesteia în partid. La sfârşitul săptămânii trecute, Mihail Neamţu a ţinut, la Ploieşti, o prelegere despre „Politică, valori şi civilizaţie”. În ciuda unui auditoriu restrâns, dezbaterea asupra celor discutate a fost furtunoasă, dar constructivă. Cu siguranţă, participanţii au plecat acasă pregătiţi să mediteze asupra condiţiei lor de cetăţean, în România zilelor noastre, ţinând cont de ceea ce Mihail Neamţu a spus la un moment dat: „Umanitatea şi demnitatea noastră umană vine din puterea noastră ca fiinţe libere, de a ne asocia sub cupola unor valori.”
Dacă e să dăm crezare lui Mihail Neamţu cu privire la telefoanele de ameninţare pe care a început să le primească, sigur îi va deranja pe mulţi dintre actualii oameni politici. Oare de ce? C. N.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co