Politica

Unde se vor ţine şedinţele de partid?

Perspectiva pierderii sediilor filialele partidelor politice din oraşul Breaza, PSD, PNL, PDL, PC, PRM, agită spiritele în localitate. Părerile preşedinţilor acestor organisme sunt împărţite.

Ideea autorităţilor locale din Breaza de a acorda poliţiştilor spaţiul partidelor politice a stârnit o serie de comentarii vehemente. „Din punctul meu de vedere, ideea ca filialele organizaţiilor politice să părăsească actualele sedii din clădirea fostei primării, nu e bună. Avem contracte încheiate pe perioadă nedeterminată, atâta timp cât există filiala politică a partidului respectiv, în Breaza. Există şi o hotărâre de consiliu din 2007, în acest sens. Noi nu vom părăsi sediile partidelor, vom menţine contractul pe care îl avem, conform hotărârii de consiliu din 2007. Refuzăm total această idee, indiferent ce se va întâmpla”, a spus preşedintele filialei PRM, Ion Enache.
Nici şeful filialei PC, Dan Bărtuşică, nu agreează ideea: „Nu suntem de acord să plecăm, fără să se găsească spaţii asemănătoare, în centrul oraşului şi nu la periferia acestuia”. „Încă de la început, de când s-a pus această problemă de către şeful poliţiei Breaza, Costel Cremeneanu, eu am fost primul care m-am opus, pentru că nu putem desfiinţa activitatea partidelor, prin lăsarea acestora fără sediu. I-am sugerat primarului Nicolae Ferăstrăeru, trei soluţii pentru mutarea poliţiei: fosta şcoală de la Podu Vadului; se mută filialele partidelor în locaţia neterminată a poliţiei din sediul actualei primării sau, a treia variantă, îi mutăm în spaţiul fostei administraţii financiare”, a spus preşedintele filialei PNL, Gheorghe Pântea.
Mai dulce-n grai…
„La prima vedere pare a se genera un disconfort, filialelor partidelor politice din Breaza, prin scoaterea acestora din spaţiul fostei primării. În acelaşi timp, privind lucrurile raţional, măsura mi se pare adecvată, având în vedere că este vorba de nevoile unei instituţii publice importantă, aşa cum e unitatea de poliţie naţională din oraş, care plăteşte o chirie foarte mare pentru spaţiul în care activează acum” precizează mai puţin tranşant Mircea Grigore, liderul local PSD, găsind firească cerinţa celor care i-au fost colegi cândva, fiind adjunctul IPJ Prahova înainte de anul 2000.
Daniel Neagoe, liderul filialei PDL este la fel de categoric în ce priveşte înţelegerea arătată faţă de această situaţie: „Clădirea fostei primării, în care îşi au sediile filialele politice, nu are utilităţi, pentru că acestea nu s-au preocupat să-şi facă branşamentele necesare. Consider spaţiul ca fiind impropriu pentru desfăşurare de activităţi politice”.
Deocamdată, această poveste se rezumă la negocieri între instituţiile cu putere de decizie, pentru a-i ajuta pe poliţiştii brezeni, fiind totodată prilej neaşteptat de înţelegere între PSD şi PDL.
Carmen NEGREU

Targul National Imobiliar
Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co