Politica

Semnături pentru aer curat

Săptămâna trecută, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, care este, totodată, preşedintele organizaţiei  PDL Prahova, a susţinut o conferinţă de presă alături de primarul municipiului Ploieşti, Andrei  Volosievici, având ca temă de discuţie poluarea mediului în municipiul Ploieşti şi în afara acestuia.

Îngrijorată de aerul care devine pe zi ce trece mai greu de respirat în Ploieşti, Roberta Anastase s-a arătat destul de dură la adresa societăţilor care poluează mediul, anunţând, totodată, demararea în acest sens a campaniei „Vreau să respir, vreau să trăiesc”.  Aceasta presupune strângerea de semnături de la cetăţeni, cu ajutorul cărora să se determine „revizuirea autorizaţiilor integrate de mediu pentru o serie de societăţi din Ploieşti sau din jurul Ploieştiului, care poluează în mod constant”.
Posibile schimbări
Roberta Anastase vrea să se adreseze cu aceste demersuri atât prim-ministrului Emil Boc, cât şi ministrului Mediului. „Ca un prim pas, nu solicităm sistarea, dar considerăm că ea devine absolut necesară, în măsura în care lucrurile nu se corijează. Într-o primă fază, solicităm revizuirea, înţelegând prin asta că aceste autorizaţii, care sunt emise în 2007-2008, deci nu sunt emise sub umbrela Guvernului Emil Boc, sunt autorizaţii care nu cuprind programe de conformare, sunt autorizaţii care, în egală măsură, nu sunt capabile să ofere oamenilor garanţia calităţii vieţii. De altfel, constatăm cu toţi, noi, ploieştenii, cum se respiră în oraş, mai ales noaptea. Am făcut multe demersuri şi noi, ca parlamentari, şi primarul Ploieştiului şi am văzut public şi reacţia prefectului judeţului. Nu a existat nicio îmbunătăţire a acestei situaţii. Mai degrabă, de aseară, în Ploieşti, nu se putea respira. Aşa nu se mai poate! Au existat reacţii din partea Gărzii de Mediu Prahova, dar insuficiente din partea altor autorităţi. Apreciez demersurile pe care le face personal, în ultimele zile, domnul ministru Borbely. Dar, iarăşi, cred că aceste demersuri trebuie susţinute şi trebuie ajuns la un punct. Nu poţi să pretinzi că până în 2015 ploieştenii trebuie să suporte ceea ce se întâmplă în oraş”, a declarat Roberta Anastase, pe un ton hotărât.  Carmen NEGREU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co