Administratie

Noi taxe şi impozite la Poiana Câmpina

În urma unei şedinţe a Consiliului Local Poiana Câmpina a stabilit noile taxe şi impozite pentru anul 2013.

„Având în vedere ordonanţa guvernamentală pe care trebuie să o aplicăm şi noi, taxele pentru persoane fizice, pe teren şi clădire, au crescut cu 6%. În anul 2011, Consiliul Local de la vremea respectivă a aprobat o creştere de 10% şi a trebuit să ajungem până la 16%. Taxele pe autoturisme la persoane fizice nu au crescut deloc…”, a declarat primarul comunei Poiana Câmpina, Alin Moldoveanu.
Persoanele juridice se află în altă situaţie. „Taxele la persoanele juridice, pe clădiri, nu s-au mărit deloc, în schimb pe terenuri au scăzut, deoarece în 2010 Consiliul Local de atunci a mărit taxele cu 20% şi automat, pentru a aplica acea hotărâre de acum, am fost nevoiţi să diminuăm cu 4%”, a spus Alin Moldoveanu.

Se poate şi scădea
Veştile bune pentru persoanele juridice nu se opresc aici. Taxele pe autoturisme au scăzut cu 10% comparativ cu 2012, lucru ce i-ar putea îndemna pe patronii din împrejurimi să îşi mute sediile sociale în comuna Poiana Câmpina.  „Am avut o uşoară creştere, dar şi o scădere. Din calculele pe care le-am făcut noi, nu ne afectează bugetul local. Suntem cam acolo…”, a explicat primarul Alin Moldoveanu.
Edilul din Poiana Câmpina este mulţumit de numărul mare de localnici care au venit la începutul anului să îşi achite impozitele, arătând în acest fel că sunt oameni conştiincioşi. Până la data de 31 martie, atât persoanele fizice, cât şi cele juridice care vin să îşi achite aceste taxe şi impozite vor beneficia de o bonificaţie de 10%. E. T.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co