Actualitate

Impozite mărite pentru ploieșteni?

Impozitele pe care trebuie să le plătească ploieștenii ar putea crește începând de anul viitor, ca urmare a faptului că autoritățile locale lucrează în prezent la modificarea bazei de calcul a acestora.

Potrivit viceprimarului Cristian Ganea, este vorba, în mod concret, despre modificarea condițiilor de impozitare pentru clădiri și terenuri.

Printre criteriile avute în vedere la stabilirea noii baze de calcul se numără poziția acestora față de centrul orașului, precum și utilitățile de care beneficiază.

În scurt timp va fi lansată și o dezbatere publică a proiectului care să cuprindă noile zone şi condiţii de impozitare.

Cel mai probabil, acest demers va avea drept consecință majorarea impozitelor datorate bugetului local al municipiului Ploiești.

Cristian Ganea spune că a solicitat rețelarilor să comunice către Primărie situațiile pe care le au în ceea ce privește rețelele de energie electrică, apă, canalizare sau gaze pentru a așeza hărțile respective în concordanță cu datele pe care le deține municipalitatea și de a stabili noile impozite locale, calculate în funcție de zone și de condițiile existente.

Pe baza situației primite, municipalitatea va redacta un proiect ce va fi publicat pe site-ul Primăriei și va face obiectul unei consultări publice pe această temă.

Noile tarife ar urma să se aplice din 2019.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co