Actualitate

Nereguli la Hale

Un control fulger efectuat săptămâna trecută la Halele Centrale din Ploieşti, de către comisarii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Prahova, a scos la iveală o serie întreagă de nereguli.

Cele mai mari probleme au fost găsite la standurile de peşte. La unul dintre comercianţi s-a impus chiar sistarea activităţii şi asta pentru că avea la vânzare marfă expirată, de mai bine de cinci zile. Bâlbâiala  comercianţilor, în încercarea  de a găsi o justificare pentru neregula constatată, nu le-a adus nimic bun. „Până când ni se vor putea pune la dipoziţie toate documentele necesare atestării provenienţei şi calităţii, am dispus sistarea activităţii şi amendarea firmei. Dacă nu se vor putea prezenta documente, peştele va fi distrus, pentru că este un real pericol pentru consumatori”, a declarat comisarul superior Alexandru Cârdei, din cadrul CJPC Prahova.

Depozitare periculoasă
Probleme au fost găsite şi în ceea ce priveşte modul de păstrare a peştelui, acesta fiind ţinut la temperaturi mult mai mari decât cele normale. Mai mult, unii comercianţi vindeau peşte decongelat ca fiind peşte proaspăt. „Şi eu am cumpărat peşte stricat de aici. Şi de atunci mă feresc să mai cumpăr de aici, pentru că este periculos pentru sănătatea familiei mele”, a declarat  o ploieşteancă. „Ar trebui ca inspectorii să facă mai des controale pe aici şi să nu li se mai dea voie să facă un astfel de comerţ. Să vină alţii, care vor să facă treabă bună”, a spus o altă ploieşteancă.
Probleme au fost găsite şi la standurile de carne, unde marfa era ţinută la temperaturi cu mult mai mari decât cele recomandate. Mai mult, carnea congelată era expusă la vânzare în acelaşi loc cu cea congelată. Sancţiunile aplicate au mers până la 30 de mii de lei.  M. B.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co