Actualitate

Muzica de film la Filarmonica ploiesteana

Uvertura din „My fair lady” de Frederick Loewe, „Gladiatorul” de Hans Zimmer și „Sunetul Muzicii” de Richard Rodgers sunt doar câteva dintre lucrările cu care Filarmonica “Paul Constantinescu” din Ploieşti îşi aşteaptă publicul amator în cadrul serii de joi, 17 mai, dedicată Muzicii de Film.

Seara va fi deschisă la ora 19.00 de violonistul Gabriel Croitoru, care vă va încânta cu Liebesfreud – “Bucuria dragostei” (Liebeslied, Capriciul vienez, Preludiu și Allegro), împreună cu Orchestra Simfonică și maestrul Ilarion Ionescu Galați la pupitrul dirijoral.

Solist concertist al Filarmonicii „Paul Constantinescu”, Gabriel Croitoru se numără printre cei mai valoroși violoniști ai României.

Joi veți mai putea audia Vals, Nocturnă și Galop din Suita „Masquerade” de Aram Haciaturian, „Intrarea lui Mihai Viteazul în Alba Iulia” din Suita Simfonică „Mihai Viteazul” de Tiberiu Olah, „Semper Fidelis March” de John Philip Sousa și Marș nr. 1 din „Pomp and Circumstance Marches”, op. 39, de Edward Elgar.

Ineditul acestui program constă în faptul că spre deosebire de majoritatea celorlalte genuri, muzica de film nu dispune de particularități stilistice proprii, putând împrumuta elemente din aproape orice alt gen, cult sau comercial.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co