Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Moş Crăciun în uniformă

Cei 150 de elevi ai şcolii nr.19 din cartierul ploieştean Mimiu au primit cadouri de Crăciun de la poliţiştii prahoveni.

Pentru că în această unitate şcolară, cei mai mulţi dintre copii provin din familii cu o situaţie materială modestă, poliţiştii au făcut chetă şi cu bănuţii strânşi au cumpărat cadouri pe care săptămâna trecută le-au dus celor mici. “Sunt cazuri în această şcoală când elevii nu pot veni la cursuri pentru că nu au cu ce. Adică sunt foarte săraci şi tocmai de aceea, noi ne-am gândit că putem fi Moş Craciun şi aici”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, inspector Daniel Radu.
Micuţii – şi cei de la şcoală, dar şi cei de grădiniţă- i-au primit pe oaspeţi cu multă bucurie şi au cântat şi au spus poezii. Din nefericire, însă, aceşti copii văd sărăcie atât acasă, cât şi acolo unde învaţă. Sala destinată grădiniţei este slab dotată, iar micuţii nici nu au suficiente scaune pentru a sta toţi jos. “Sunt 20 de copii înscrişi şi noi nu avem decât 14 scăunele. Eu sunt aici educatoare de cinci ani şi tot ce avem am primit pe sponsorizări sau îmi aduc materialul didactic de acasă. Am tot făcut sesizări în aceşti ani, dar nu am primit niciun răspuns”, a declarat educatoarea Luminiţa Popa.

Numai a școală nu arată
De altfel, şcoala cu totul, arată ca după bombardament.
Uşile sunt sparte, pereţii sunt murdari şi nici geamurile nu au rezistat atacurilor celor certaţi cu legea. De cele mai multe ori elevii spun că tineri din afara şcolii fac dezastru, dar nici ei nu păstrează ceea ce au. Tocmai de aceea, poliţiştii Secţiei nr. 4 Ploiești încearcă să fie cât mai aproape de copiii de aici.
“Facem activitate de prevenire. Mai sunt și copii care… atât știu, atât pot… Încercăm, în colaborare cu conducerea  unității, cu comitetul de părinți și am reușit, de fiecare dată, să rezolvăm aceste probleme”, a spus ag. șef Gheorghe Dragomir, din cadrul Secției nr. 4 Poliție Ploiești.
Oamenii legii au făcut un pas pentru ca aceşti copii să fie mai fericiţi. Rămâne ca şi autorităţile locale să înţeleagă ca şi această şcoală care arată mai degrabă ca un… grajd se afla tot pe teritoriul Ploieştiului. Raluca EPARU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co