Actualitate

Moş Crăciun a fost peste tot

Ca de obicei, spiritul de sărbătoare al Crăciunului reuşeşte să cuprindă pe mai toată lumea în această perioadă a anului, copiii fiind centrul atenţiei mai multor instituţii ale statului.

Astfel, la Spitalul de Psihiatrie Voila din Câmpina, serbarea lui Moş Crăciun, de către copiii internaţi cu uşoare probleme psihice, şi-a urmat şi în acest an, cursul tradiţiei. „Este al patrulea an de când o organizăm, cu eforturile fiecăruia, mai ales cu eforturile cadrelor medicale şi ale profesorilor. Avem şi sprijin prin sponsorizări. Ne-am rânduit în aşa fel ca să simtă şi aceşti copii, care nu au nicio vină că sunt puşi în situaţii deosebite de sănătate, bucuria şi spiritul Crăciunului în sufletul lor”, a spus directorul spitalului, Gabriel Ţintărescu.
Medicul Irina Minescu, cea care a organizat spectacolul, consideră că „sunt copii cu anumite tulburări de comportament, de adaptare şcolară, socială. Sunt tulburări care le permit să funcţioneze normal dacă sunt stimulaţi, abordaţi într-o anumită manieră. Ne-am gândit să oferim un moment artistic colegilor medici, primarului municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, şi altor invitaţi”. Alături de copii şi de cadrele medicale din spital a fost şi consilierul local Marian Nistor, care a ţinut să menţioneze: „Copiii de la Spitalul de Psihiatrie Voila sunt tot copii pentru noi, sărbătorile de iarnă trebuie să vină şi pentru ei, ca şi pentru copiii normali. Sperăm ca şi ei să se simtă bine cu ocazia Sărbătorilor. Consiliul Local contribuie la bugetul spitalului, iar organizarea în ceea ce priveşte cadourile aparţine strict acestuia, care, prin managementul actual, distribuie banii cum crede de cuviinţă. Sunt convins că s-au alocat bani şi pentru copiii”. Micii pacienţi au primit oaspeţii cu multă veselie specifică vârstei, dovedind că problemele lor de sănătate nu au nimic de a face cu mintea şi sufletul lor curat, dornici a se bucura de sosirea lui Moş Crăciun, ca oricare alţi copii.

Emoţii peste tot
Febra generată de sărbătoarea Crăciunului a cuprins şi Centrul de Recuperare şi Reabilitare Sindrom Down din Câmpina, condus de Adrian Plopeanu. La această instituţie, un grup de elevi de la Liceul Energetic s-a gândit să organizeze un spectacol despre Naşterea Domnului, pentru a le aduce un strop de bucurie unor oameni mai puţin favorizaţi de soartă. „În fiecare an, organizăm serbarea Pomului de Crăciun. Cu toţii ne simţim bine, ne distrăm. Ne dorim ca anul care vine să ne aducă numai bucurii. Acum le mulţumim din suflet celor de la UNPR pentru gestul lor de mare calitate (au adus pachete cu dulciuri şi piese de mobilier – n.r.) cât şi Consiliului Judeţean şi Direcţiei Generaleă de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova, care ne-au ajutat pe întreaga perioadă a anului, inclusiv Consiliului Studenţilor din cadrul Facultăţii Româno-Americane”, a spus Adrian Plopeanu. Chiar dacă sunt adulţi, oamenii afectaţi de sindromul Down din acest centru i-au primit cu mare entuziasm, pe toţi cei care le-au călcat pragul, bucurându-se precum nişte copii… mai mari.

Moş în uniformă
Şi şeful Poliţiei Breaza, Costel Cremeneanu, împreună cu subordonaţii săi, au „recidivat” în privinţa unor gesturi de omenie, cu care localnicii s-au obişnuit de mai bine de un an. Astfel, pentru câteva momente, sediul poliţiei din Breaza s-a transformat în sediul lui Moş Crăciun. Aici, familia Boroş Florin şi Gabriela, din Valea Târsei, împreună cu cei 14 copii cu vârste cuprinse între 1 an şi 21 de ani, au primit daruri sub formă de produse alimentare variate, lângă bradul împodobit cu mare grijă de către lucrătorii de poliţie. Moş Crăciun a fost alături de ei, în persoana agentului şef adjunct Constantin Mirciea, a cărui statură impozantă s-a pretat cel mai bine pentru acest rol. Numeroasa familie Boroş s-a bucurat cu mic cu mare de bunătăţile găsite în pachetele pregătite cu grijă de elfii-poliţişti, care şi-au adus propria contribuţie financiară alături de şeful lor şi sponsorii găsiţi de acesta, îmbelşugând-le masa de Crăciun. Carmen NEGREU

Targul National Imobiliar (TNI)
Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co