Editorial

Morală pe Valea Cerbului

Oricât ar fi ea de sex feminin, criza nu stârneşte plăceri nebănuite nici când se apropie, nici când te prinde cu totul în mrejele ei şi, cu o pasiune de best seller, îţi batjocoreşte trupul dimineaţa, la prânz şi seara. Simţi o specie de fluturi în stomac şi chiar îţi suceşte minţile, fără doar şi poate, dar, ca orice pleziristă care merită salvată, îţi deschide perspectiva unor mari refulări autobiografice.
Departe de mine gândul de a îndrepta săgeţi otrăvite către Cupidon – nu aş vrea să-i mâzgălesc chelia cu cerneală -, dar om modern şi tânăr, la 30 de ani, care dimineaţa mă trezesc şi mă scol deopotrivă, mă consider demn de voluptatea unei cauze mai bune. Le las pensionarilor plăcerea de a trăi tribal pe Valea Cerbului, în tandreţuri cu natura. Chiar mă îngrozeşte gândul că o sumedenie de oameni întregi la minte, parte a unui popor nicicând migrator, pleacă cu lunile din casele lor, pentru a trăi la cort, la ţarc şi la mai ştiu eu ce, şi ni se prezintă seduşi şi metamorfozaţi estival în iubitori de aer curat.
Iertată să-mi fie replica poate prea triumfalică la adresa domniilor lor, dar cred că iluzia comuniunii cu natura nu e altceva decât un reflex de autoapărare al unui creier crescut la bloc, faţă cu reacţiunea crizei profunde. Şi încă ceva… Când faci economie la tras apa, eşti vai de curu’ tău, nu pentru că ai closetul în masivul Bucegi, ci pentru că ţi-ai luat tu lumea-n cap, în loc să-i alungi pe ei în pădure.   Adrian RADULESCU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co