Editorial

Cooltură în Noaptea Muzeelor

Muzeele nu fac politică! Şi asta e bine… Pe închisoarea Doftana nu a interesat-o, pe vremea tovarăşului Nicolae Ceauşescu, dacă eu i-am trecut pragul doar pentru a fi făcut pionier de colegii mai mari de şcoală, după cum indiferente sunt astăzi toate aşezămintele de cultură la resortul educaţional întors până la refuz de cadrele didactice – unele încă îşi mai duc elevii în vizite încolonate. Muzeul ştie una şi bună: „lumea să vină la mine!” Ziua şi chiar noaptea. Da, Noaptea Muzeelor!
Iată o manifestare de după-amiază devenită, în timp, cu caracter nocturn – poate prea nocturn pentru a-i trezi pe unii din somnul raţiunii – cum pune soţia la braţul soţului, fiul în mâna mamei, adolescentul de gâtul iubitei şi îi trimite pe toţi într-un circuit cultural gratuit de excepţie.
Nu sunt contra unei astfel de manifestări, pentru simplul motiv că, acasă sau în străinătate, localnicul şi turistul fără multe parale se poate bucura de vizitarea unor obiective de interes major. Dar atunci când deschizi larg porţile, aşteaptă-te să intre toată lumea. Sâmbătă seară, în România, au intrat mulţi dintre cei care nu ştiu că nu e suficient să te afli într-un muzeu pentru a-l vizita. Din păcate, nici nu le-a spus nimeni şi totul a devenit atât aglomerat, de zgomotos, de haios pentru unii şi de-a dreptul cool pentru alţii. De aici, până la pamplezir, mai e un pas. Sau, dacă vreţi, un an. Adrian RADULESCU

Targul National Imobiliar
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co