Cultura

Noaptea Muzeelor, la Peleş

vizita-pelesCastelul Peleş a fost luat cu asalt de turişti din toată ţara sosiţi în staţiunile de pe Valea Prahovei, weekendul trecut.

Profitând de organizarea “Nopţii Muzeelor”, sute de persoane au format rânduri foarte lungi pentru a vizita expoziţia de bază.
“Totul m-a impresionat…, păcat că
s-a derulat într-un ritm destul de rapid, din cauza afluenţei de public.
A fost extraordinar în fiecare cameră în parte. Am venit la nişte cursuri şi avem o vizită inclusă în cadrul cursurilor, dar am venit acum ca să mă pregătesc puţin înainte, pentru că o singură vizită nu-ţi ajunge”, a declarat o turistă originară din Bacău. “Am aşteptat la intrare aproximativ o oră, dar a meritat.
Vizita a fost foarte frumoasă. Am avut un ghid care ne-a explicat detaliat tot ce ţinea de acest castel şi mi-a plăcut. M-a impresionat arhitectura, în mod special”, a spus o altă persoană care a trecut pragul obiectivului turistic.
“Iată că şi în acest an numărul vizitatorilor nocturni este considerabil. În doar cinci ore, numărul acestora este de 3000.
Cei mai mulţi sunt tineri şi ne bucurăm că au venit în această seară. Unii dintre ei au mărturisit că nu au văzut niciodată acest castel şi au fost atraşi de ineditul evenimentului, au vrut să vadă Peleşul by night”, a declarat şeful de relaţii publice al Complexului Muzeal Peleş, Dana Voitescu.
În pas cu Occidentul
Castelul Peleş a putut fi vizitat până aproape de miezul nopţii, ceea ce a însemnat o experienţă rară pentru vizitatorii sosiţi din toate colţurile ţării. “Noaptea muzeelor” este un eveniment anual inţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa şi se află la a noua ediţie. Muzeul Naţional Peleş a făcut parte dintre cele 40 de muzee din România care şi-au primit vizitatorii în nocturnă. La nivel european evenimentul a fost sărbătorit de aproximativ 3000 de muzee. Adrian BURCEA

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co