Editorial

Mod de preparare

La 08.30 e încă devreme, poate chiar prea devreme pentru o zi liberă „de la stat”… Păşesc pe stradă fix cu implicarea jurnalistului care merge la redacţie în ziua de Sfânta Maria Mare. Am mintea odihnită şi mi-am propus s-o iau uşor. Ce-i trebuie românului astăzi pentru a fi fericit? Carne de vită de la ceafă, puţin prapur sau seu de vită – 100 de grame la 1 kilogram de carne. Au dreptate politicienii, nu suntem chiar aşa pretenţioşi…
Carnea se curăţă bine de pieliţe şi se dă prin maşina de tocat, folosind sita rară. Se adaugă, după gust, sare, piper măcinat, ardei iute şi, la urmă, bicarbonat. Se frământă cu mâna cu care-am votat, după care se lasă să stea în frigider câteva ore. Între timp se bea o bere, două beri reci, trei beri de la gheaţă…

Apoi se scoate şi se trece prin maşina de tocat, de această dată folosind sita cu găuri mici. Se frământă încă “un tur”, cu aceeaşi mâna, adăugând zeamă de oase, cimbru şi mujdei de usturoi strecurat.
Aţi ghicit! Micii se frig pe un grătar încins şi uns în prealabil cu seu, ca să nu se prindă de el, iar în timpul preparării termice se întorc mereu ca să se frigă repede şi să se rumenească puţin. Muştarul e recomandat, dar e opţional. Astăzi, mâine, de sărbătorile legale şi chiar în viaţa de zi cu zi… Adrian RADULESCU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co