Actualitate

Miruna Chirică, locul I la Creaţie

Miruna Chirică este în clasa a IX-a la Colegiul Naţional „Nicolae Grigorescu”. Merge cu drag la şcoală, are cele mai bune rezultate şi… are o mare pasiune: muzica. Încă de la 8 ani, Miruna cântă pe diferite scene, participă la concursuri şi întotdeauna s-a întors cu premii. „Am întâlnit un profesor foarte bun, Corneliu Irimia de la Şcoala Populară de Artă din Ploieşti şi acolo am învăţat să merg pe cel mai bun drum spre muzică. Sunt anul VI la canto şi de-a lungul timpului am avut oportunitatea să particip la multe concursuri, dar Festivalul Tinereţii este cel mai important pentru mine, pentru că am luat locul I”, a povestit Miruna Chirică. Ea a câştigat de curând premiul I la Festivalul Tinereţii, la secţiunea Creaţie, pentru categoria de vârstă 10 – 14 ani. Succesul s-a datorat vocii deosebite, dar şi piesei „Albastra marea mea”, compusă special pentru ea. „Piesa este compusă de compozitorul Marius Cristian Popa, căruia îi mulţumesc că am ajuns aici. Succesul se datorează dânsului iar piesa este foarte frumoasă, este despre mare, o piesă care îmi aduce aminte de copilărie şi care ajunge la suflet”, a spus Miruna Chirică. Talentul nu trebuie necultivat şi visul de a ajunge în faţa unui public numeros trebuie să se îndeplinească. Tânăra se pregăteşte intens pentru un alt festival, „Mamaia copiilor”.
„Mă pregătesc foarte mult, încerc să dau tot ce pot din mine pentru „Mamaia copiilor”. Am auzit de nume mari care au participat la acest festival şi au ajuns departe”, a mai spus Miruna Chirică. Miruna îşi doreşte o carieră cu succes şi pentru asta munceşte mult alături de compozitorul ei, să îşi poată câştiga publicul.
Premiile de până acum nu sunt o mândrie numai pentru ea, ci şi pentru Câmpina, pentru că o voce frumoasă ne-a reprezentat la un festival internaţional… şi a obţinut locul I…D. R.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co