Actualitate

campania umanitara “Educatia inseamna viitor”

Copii cu visuri…
Campania Educaţie înseamnă viitor continuă cu cazul impresionant al familiei Gheorghe din Câmpina. 11 copii au crescut sub acelaşi acoperiş. Acum, unii sunt la casele lor, dar şase sunt la şcoală şi vor să înveţe. Mezinul familiei, Sami, are doar 6 ani, dar nu merge la grădiniţă pentru că posibilităţile familiei sunt foarte mici. Un singur salariu, al tatălui, trebuie să crească cât mai bine micuţii care-şi doresc şanse egale cu cele ale colegilor lor… „Nu avem posibilitate să cumpărăm rechizite. La şcoală se cer bani pentru fondul şcolii, fondul clasei… Eu sunt casnică. Numai soţul lucrează şi avem un salariu minim pe economie. Avem nevoie de foarte multe, dar nu avem posibilităţi”, a povestit mama copiilor, Luminiţa Gheorghe. Sunt frumoşi, cuminţi şi le place tare mult la şcoală, doar că au nevoie de rechizite, vor să înveţe şi nu au cele necesare, vor să fie cei mai buni, dar viaţa nu le-a oferit totul… „Sunt clasa a II-a. Îmi place la şcoală. Scriu, mă joc cu colegii în pauză… îmi place… dar nu am avut ce să pun în ghiozdan”, a spus Estera. Pe lângă şcoală, unul dintre copii este şi un mic artist! Adoră să deseneze, pentru că are talentul moştenit de la bunicul său… „Am trecut clasa a IV-a şi îmi plac limba română şi desenul. Îi mulţumesc lui Dumnezeu că am cât de cât unele lucruri, dar aş mai avea nevoie şi de altele”, a spus Emanuel. Talentul lui Emanuel a fost remarcat de multe persoane şi a luat locul I la multe concursuri… dar momentan nimeni nu i-a întins o mână de ajutor. „Sunt copii buni, dar ştiţi cum este… dacă nu învestim în ei nu au cum să meargă mai departe”, a mai explicat Luminiţa Gheorghe. Este nedrept ca într-o lume a posibilităţilor unii copii să nu aibă locul lor binemeritat din cauza problemelor financiare, cu atât mai mult cu cât dorinţa de a învăţa există. Copiii familiei Gheorghe merită sprijinul nostru pentru o viaţă aşa cum o visează! Diana ROMAN

O speranţă pentru mâine

În cadrul campaniei umanitare, la Sinaia, i-am descoperit pe Cătălin şi Georgiana. Cătălin are 9 ani şi este în clasa a II, iar prima zi de şcoală nu a fost tocmai aşa cum şi-a dorit. În ghiozdan a avut doar trei caiete, câteva culori şi o cutie de acuarele.
Nu-şi doreşte foarte multe, dar ar vrea să aibă şi el, ca alţi colegi ai lui, stilou, carioci şi o uniformă nouă. Ar vrea şi o bicicletă să se joace atunci când vine acasă. Georgiana are 5 ani şi ar fi trebuit să meargă la grădiniţă anul acesta dar, din păcate, părinţii nu au avut bani pentru ghiozdan şi hăinuţe. Micuţa îşi doreşte să se joace cu copiii şi să înveţe să scrie şi să citească. Mama copiilor, Leonora Peticilă munceşte pentru 470 de lei pe lună, iar soţul ei la fel. Banii abia le ajung de pe o zi pe alta şi de multe ori, femeia abia are ce le pune pe masă celor mici.
„Muncim foarte mult, dar nu ne ajungem cu banii. O să vină iarna, gazele mi le-a tăiat, iar mâncare fac pe o plită electrică şi nici aia nu merge bine. Fetiţa trebuia să meargă la grădiniţă, dar nu am avut bani să-i cumpăr ce trebuie. Abia am putut să dau băiatul la şcoală” a spus mama copiilor. Cei doi copii au nevoie de haine, de rechizite şi de ce nu şi de jucării.
Depinde doar de dumneavoastră ca Georgiana şi Cătălin să poată merge la şcoală şi la grădiniţă. Alăturându-vă campaniei noastre ”Educaţia înseamnă viitor”, puteţi oferi un viitor mai bun, copiilor fără posibilităţi materiale. Claudia BIRLA

Au nevoie de noi!

Au obţinut zeci de premii întâi la festivalurile de muzică şi dans popular din ţară, iar la fiecare concurs la care au participat au demonstrat că sunt cei mai buni. Este vorba despre copiii ansamblului folcloric de la şcoala din Corlăteşti care, sprijiniţi de dascălul lor, au demonstrat comunităţii din care fac parte că, muncind, cu optimism şi perseverenţă poţi face lucruri măreţe de la vârste fragede.
„Cei care acum au trecut în clasa a V-a au obţinut, în aprilie, locul întâi la Festivalul Naţional de la Brăila, iar clasele V-VIII au obţinut, în mai, la Festivalul Naţional de Dans de la Bucureşti, premiul întâi. În august a avut loc Festivalul Internaţional de Folclor, la Curtea de Argeş, unde copiii au luat premiul întâi. Nici nu vă închipuiţi cât sunt de bucuroasă că aceşti copii există în viaţa mea, mai ales că ei provin din familii extrem de modeste şi se descurcă foarte greu din punct de vedere financiar, atât cu şcoala cât şi cu plecările. Nici nu vă închipuiţi cât de greu este atunci când vrem să mergem cu ei la concursuri şi festivaluri. Sunt foarte buni şi talentaţi, dar în lipsa banilor, de multe ori talentul nu mai are nicio valoare”, a declarat Marcela Enache, coordonatorul ansamblului folcloric. Copiii sunt îndrăgostiţi de muzica şi dansul popular românesc şi se gândesc la o carieră în acest domeniu. „De nouă ani de zile lucrez cu doamna Marcela Enache. Este destul de greu să ne menţinem mereu pe primul loc, dar cu multă muncă şi îndârjire, totul este posibil”, a spus Ionuţ, unul dintre membrii ansamblului. „Am obţinut foarte multe premii până acum. Muncim mult şi cu foarte multă pasiune. Mă gândesc ca atunci când voi fi mare să fac o carieră cu dansurile şi muzica populară. Sunt pur şi simplu îndrăgostită de muzica populară românească”, a declarat Ana-Maria, membră a ansamblului folcloric.
Au nevoie de noi!
Sunt, însă,  momente când şi îngerii au nevoie de ajutor! Modeşti, inimoşi şi dornici de a studia cât mai mult şi bine, aceştia au nevoie de ajutorul oamenilor cu suflet pentru a avea la clasă toate rechizitele necesare, deoarece familiile din care provin nu-i pot susţine atât de bine cât ar merita. “Copii mei provin din familii modeste. Începerea noului an şcolar este o adevărată provocare pentru ei. Mă întristează foarte mult să văd cum nişte copii atât de minunaţi vin la şcoală în îmbrăcăminte modestă şi aproape fără rechizite. Îi mai ajutăm noi cum putem dar… nu este suficient”, a mai adăugat Marcela Enache.
Persoanele cu suflet, care vor să-i ajute pe micuţii de la şcoala din Corlăteşti să aibă un începutul de an şcolar în condiţii optime, se pot alătura celei de-a doua ediţii a campaniei umanitare iniţiate de postul de televiziune VP TV, Radio Best şi săptămânalul Valea Prahovei. Oameni simpli, autorităţi, societăţi comerciale, oricine poate să ni se alăture contribuind cu rechizite, cărţi şi alte bunuri didactice. M. B.

Şi ei merită o şansă!

Pentru ei viaţa de zi cu zi este o luptă  pentru supravieţuire. Este vorba despre familia Cărare din Ploieşti.
Cei doi soţi au cinci copii, mama fiind singura care aduce bani în casă. Tatăl care are doar 46 de ani se luptă să găsească un loc de muncă stabil pentru a putea oferi celor cinci micuţi tot ceea ce le este necesar. Deşi în copilărie a trăit într-o casă de copii a învăţat un lucru esenţial în viaţă:să  ţine familia unită şi nu renunţă să se lupte cu greutăţile vieţii.
„Nu m-am gândit niciodată să renunţ la ei. Nu vreau să aibă viaţa pe care am avut-o eu în centrul de plasament. Căldura familiei nu trebuie să lipsească unui copil”, a declarat Constantin Cărare, tatăl copiilor.
Din păcate problemele financiare i-au condamnat pe cei doi părinţi să nu poată să-şi trimită fiica mai mică la grădiniţă iar cei trei care merg la şcoală nu au nici măcar strictul necesar. Mai mult, unul dintre copiii familiei a fost născut cu o malformaţie la cap, aşa că în urma unei operaţii acesta a fost diagnosticat cu ADHD, o tulburare gravă de comportament, pentru care părinţii nu-i poate oferi medicamentele şi ambientul necesar unei  astfel de boli.
„Nu am trimis-o la grădiniţă pentru că nu avem bani. Este nevoie de rechizite, haine şi nu avem” a declarat Georgeta Cărare, mama copiilor
Persoanele cu suflet, care vor să o ajute familia Cărare, aflată în mare dificultate, se pot alătura celei de-a doua ediţii a campanii umanitare, iniţiate de postul  de televiziune VP TV, Radio Best şi săptămânalul Valea Prahovei. Oameni simpli, autorităţi, societăţi comerciale, oricine poate să ni se alăture contribuind cu rechizite, cărţi şi alte bunuri didactice pentru că “Educaţia înseamnă viitor”. Mariana BADEA

Vor la şcoală!

Campania „Educaţia înseamnă viitor” ne-a dus la Comarnic, în cartierul Vatra Sat, la familia Bran.
Într-o căsuţă mică, trăiesc şapte suflete, iar singurele surse de venit sunt ajutorul social de 179 lei şi alocaţiile copiilor. Prima zi de şcoală a fost pentru cei cinci copii o bucurie amară, umbrită de lipsa rechizitelor şi a hainelor. Fiecare şi-ar fi dorit să meargă la şcoală cu ghiozdanul plin de caiete, cu un penar bine echipat, dar din păcate, părinţii nu au putut să le cumpere decât câteva creioane şi un caiet. Flori are 5 ani şi este al treilea an când merge la grădiniţă. Îi place să se joace, iar acasă nu are jucării, doar o păpuşă veche. Andra are 7 ani şi anul acesta a intrat în clasa I. Prima zi de şcoală îi va rămâne mereu în minte şi datorită faptului că nu a avut toate rechizitele care îi trebuiau. Andrei are 12 ani şi este în clasa a V-a. Are probleme de sănătate, face consiliere psihologică, dar nu renunţă să meargă la şcoală. Laura este în clasa a XI-a şi este una dintre premiantele clasei, chiar dacă nu are bani de cărţi şi caiete. Ovidiu este în clasa a VIII-a şi nu concepe să lipsească de la şcoală, indiferent cât de greu ar fi. În această vară a muncit cu ziua şi şi-a cumpărat câte ceva pentru prima zi de şcoală. Familia este depăşită de problemele financiare, iar începutul de an şcolar este doar o povară în plus.
Dacă pentru hrana zilnică se mai descurcă şi cu ce au pe lângă casă, pentru cumpărăturile de început de an şcolar, nu au de unde să ia bani. Cei mari au nevoie de manuale, de culegeri, de uniforme, care costă destul de mult. Mama copiilor, Georgeta Bran, a început să strângă bani pentru şcoala copiilor încă din luna iunie, dar tot nu a reuşit să le cumpere ceea ce le trebuie. „A fost foarte greu. Din iunie am început să strâng câte puţini bani, aşa cum am putut, dar tot nu am reuşit să le cumpăr tot. Cei mari au nevoie de manuale, care sunt scumpe, Andrei are nevoie de uniformă, că nu am avut bani să i-o fac. Ne este foarte greu să ne descurcăm din ajutorul social de 179 de lei, 200 lei alocaţia copiilor şi 150 lei alocaţia complementară, dar nu vreau să rămână copiii fără şcoală”, a spus mama copiilor.Ca să meargă la şcoală, copiii fac zilnic peste 4 km pe jos, dar nici nu se gândesc să renunţe. Sunt cinci copii isteţi şi doar prin educaţie îşi pot face un viitor. Îşi doresc să poată merge la şcoală, dar pentru asta au nevoie de ajutorul dumneavoastră. D. R.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co