Actualitate

Câmpina, pictată în 24 de ore

A şasea ediţie a concursului de pictură „Câmpina 24 h” a fost parcă mai interesantă, mai antrenantă, cu atât mai mult cu cât cele 24 de ore pe care artiştii le-au avut la dispoziţie să realizeze lucrări cu peisaje din municipiu s-au suprapus cu o atmosferă animată în cadrul Serbărilor Toamnei.

„Este o acţiune deosebită. Am încercat să prind atmosfera de sărbătoare a Câmpinei. Este oraşul lui Grigorescu să căutăm ca prin aceste manifestări să ducem mai departe tradiţia culturală. Prin actul cultural tânăra generaţie se va educa şi este o cale de progres şi de civilizaţie şi pentru noi”, a spus unul dintre participanţii la concurs, Valentin Bălan. Vernisajul de la Casa Municipală de Cultură „Geo Bogza” a ţinut artiştii cu sufletul la gură până la momentul premierii celor mai bune lucrări. Inspiraţia, talentul şi imaginaţia au făcut ca cel mai bun tablou să fie declarat cel al Monicăi Turcu din Galaţi. „Este prima dată când particip şi sper să fie cu noroc. Sunt anul III la Facultatea de Arte Plastice de la Galaţi şi este chiar o pasiune. Prin pictură mă regăsesc cel mai bine. Mă pot exprima foarte liber şi refulez prin pictură… dar frumos”, a declarat în timp ce realiza pictura cea care a luat locul I, Monica Turcu. Locul II a fost ocupat de Paul Mănguţă iar locul III l-a câştigat Mihai Boroiu.
„M-a inspirat o floare răsărită undeva, într-un gard, dar cu gând de toamnă. Mulţumesc tuturor că au înţeles mesajul pe care l-am transmis”, a spus pictorul Mihai Boroiu. „Câmpina 24 h” este concursul cu tradiţie, care dă mână liberă iubitorilor de pictură să pună culorile pe pânză, să redea peisaje din Câmpina în cele mai frumoase stiluri, aşa cum sunt trăirile fiecărui artist. D. R.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co