Mii de locuri de muncă, pe timp de criză
Ploiești West Park este una dintre soluțiile viabile pentru reducerea numărului de șomeri în județul Prahova. Investiția de la Ariceștii Rahtivani este una dintre cele mai importante din această zonă a Europei.
În ultima perioadă, numărul şomerilor a crescut considerabil în judeţul Prahova. Cu toate acestea, se pare că a venit soarele pe strada celor care locuiesc în Ploieşti şi în comunele învecinate. Una dintre cele mai mari firme din Belgia, Arinso, a hotărât să investească în localitatea Ariceştii Rahtivani o sumă cuprinsă între 500 şi 800 de milioane de euro. Au fost cumpărate 220 ha şi aici urmează să fie dezvoltat cel mai mare parc logistic privat, din sud-estul Europei. „În mai puţin de şapte luni, firma a construit depozite pe o suprafaţă foarte mare, cu grad de ocupare, până în acest moment, de 75%. Două dintre primele trei depozite sunt deja închiriate de către Dero Unilever, urmând ca şi alte firme din Ploieşti să-şi depoziteze materialele aici. Belgienii au optat pentru această locaţie deoarece se află la intersecţia unor importante axe de transport”, a declarat primarul comunei Ariceştii Rahtivani, Alexandru Cristea.
Așezare strategică
Marele avantaj pentru Ploieşti West Park este faptul că se află în imediata vecinătate a viitoarei autostrăzi A3, şi are acces direct din DN 72 şi DJ 101 i. Primăria şi Consiliul Local a acordat tot sprijinul şi, dacă au avut curajul să-şi asume nişte riscuri, în limite legale, au apărut imediat şi rezultatele. Acest parc industrial oferă depozite deja construite, în suprafaţă de până la 65.000 mp. De asemenea, există intenţia de a transfera aici o parte din activitatea de cercetare de la Universitatea de Petrol – Gaze din Ploieşti şi sunt deja planuri de a se construi fabrici nepoluante, cu tehnologie de ultimă oră, dar în special tehnologie legată de producerea energiei verzi. „A contat foarte mult la această locaţie şi faptul că, în Consiliul Local Ariceştii Rahtivani, am luat decizia, şi ne-am asumat un curaj foarte mare, de a construi pe raza localităţii Târgşor un parc pentru deşeuri industriale. Industria produce şi materiale care au un impact negativ asupra mediului”, a mai spus Alexandru Cristea.
Zona va deveni una de mare interes şi vor veni să lucreze aici în jur de 4 – 5.000 de oameni atât din comună cât şi Ploieşti sau alte localităţi limitrofe. Această investiţie se va derula până în 2013.Diana ROMAN