Actualitate

Interes pentru angajarea şomerilor

facilitatiFirmele prahovene sunt interesate să angajeze şomeri, încurajate fiind de Ordonanţa de Guvern privind facilităţile pentru angajatori în acest sens.

Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Prahova speră că prin aceste facilităţi numărul şomerilor va scădea. Şi asta cu atât mai mult cu cât judeţul nostru are cei mai mulţi şomeri indemnizaţi din ţară. „Potrivit acestei ordonanţe, angajatorii care încadrează şomeri, care îşi caută un loc de muncă de mai bine de trei luni, beneficiază de scutirea contribuţiei la bugetul asigurărilor sociale pentru o perioadă de şase luni, cu condiţia să-l menţină angajat pentru cel puţin 12 luni”, a declarat Dragoş Pârvan, directorul AJOFM Prahova.
În plus, angajatorul trebuie să încadreze persoane din rândul şomerilor pe locuri de muncă nou create, nu vacante.
De asemenea nu intră în prevederile ordonanţei angajarea acelor şomeri care au avut raporturi de muncă cu acelaşi angajator în ultimele șase luni premergătoare angajării.
Semne bune
Vestea bună este că, deja, unele firme caută şomeri, fiind dispuse să angajeze în condiţiile actuale. „Mai mulţi patroni s-au interesat de prevederile acestei ordonanţe cu mult timp înainte ca ea să fie aplicată. Pentru noi este important să se concretizeze aceste întrebări în angajări, pentru că numărul şomerilor indemnizaţi din Prahova este cel mai mare din ţară, adică 22.843, iar per total avem 29.000 de şomeri”, a completat Dragoș Pârvan.
Această măsură, spun specialiştii,  va conduce la reducerea cheltuielilor bugetului de şomaj. Astfel, pentru angajarea a 50.000 de şomeri, statul ar scuti o cheltuială de aproximativ 235 de milioane de lei. R. E.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co