Economic

Medaliată cu argint la un concurs internaţional

Într-o perioadă în care elevii nu mai pun accent pe învăţătură, e surprinzător să auzim că un student obţine rezultate remarcabile la un concurs internaţional. Câmpineanca Monica Dobrescu, studentă a Universităţii Bucureşti, a obţinut medalia de argint la un concurs internaţional.

“Markstrat este un concurs a cărei denumire vine de la strategii de marketing. În primul rând m-a atras ideea de a cunoaşte noi oameni de diferite naţionalităţi şi de a vedea gândirea lor. Am văzut acest lucru ca pe o oportunitate pe care mulţi nu o au, în România nefiind multe programe de acest gen”, a declarat Monica Dobrescu.
În cadrul concursul internaţional care a avut loc în Scoţia, au participat 76  de  studenţi din şapte ţări. Monica spune că reuşita ei se datorează în mare parte şi spiritului de echipă al colegilor săi. “Au fost echipe formate din mai multe naţionalităţi. Spre exemplu, eu am fost în echipă cu un finlandez, o fată din Germania, una din Franţa şi un băiat din Olanda. Am fost foarte bucuroasă, dar am avut şi noroc, pentru că am avut o echipă foarte bună cu care am lucrat şi a fost o comunicare excelentă între noi. Este minunat să te aflii acolo şi să ştii că nu ai mers degeaba”, a mărturisit Monica Dobrescu.
Monica Dobrescu este studentă la Facultatea de Administraţie şi Finanţe. Proiectul susţinut în concurs a presupus punerea în practică a tuturor cunoştinţelor acumulate în cei doi ani de studiu.
“Tot concursul s-a desfăşurat pe calculator, a fost o simulare de firmă. Noi eram membrii firmei respective şi trebuia să luăm anumite decizii legate de marketing. Spre exemplu, ce produse să facem, ce cerinţe au clienţii, câte produse să facem şi aşa mai departe”, a explicat studenta medaliată cu argint.
Cu toate că, deocamdată, Monica nu a fost contactată de nimeni pentru a i se face o ofertă, fie ea şi de practică, ar fi mai mult decât încântată să se întâmple un astfel de lucru. “Fiecare firmă are modul ei propriu de a fi condusă, dar aş încerca să aduc un pic din inovativitatea mea la firma respectivă”, a explicat Monica Dobrescu.
Chiar dacă alocă o bună parte din timpul său studiului, Monica are, ca orice adolescentă, pasiuni de care povesteşte cu drag. “Îmi place foarte mult să cânt la chitară, deşi în ultimul timp am neglijat acest aspect pentru că nu am foarte mult timp liber, dar în acelaşi timp sunt pasionată de fotografie şi îmi place să merg la cinematograf şi să călătoresc”, a declarat Monica Dobrescu.
Concursul Markstrat, la care câmpineanca Monica Dobrescu, a adus României un plus de prestigiu le-a testat participanţilor cunoştinţele de limba engleză, conceptele teoretice de marketing şi management, competenţele IT şi limbajul specific domeniului marketing. Elena TOMA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co