Economic

Lucruri încurcate la CCI România

La Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) a României se cheltuie fără justificare sume enorme de bani. Cel puţin aşa susţine preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie  Prahova, care săptămâna trecută a făcut publică situaţia de la nivel naţional.

Şeful CCI Prahova spune că, în cursul anului trecut, 2,8 milioane de euro s-au făcut nevăzuţi ca prin minune, la nivel central, înreginstrându-se, în acelaşi timp, şi pierderi de peste 1,1 milioane de euro. ”Lucrurile mi se par total scăpate de sub control, în momentul în care un singur om, şi mă refer la preşedintele Camerei de Comerţ Naţionale, îşi permite să cheltuiască, fără niciun document justificativ, aproximativ trei milioane de euro pe anul 2011, bani pe care nu i-a produs.
Practic, la Camera Naţională sunt două surse de venituri: chiriile şi dobânzile şi dividentele din partea societăţilor în care CCI România este acţionar”, a declarat preşedintele CCI Prahova, Aurelian Gogulescu.
Problema alegerilor
Nemulţumirea reprezentanţilor Camerei de Comerţ Prahova a fost cu atât mai mare cu cât s-a încercat organizarea alegerilor pentru numirea conducerii Camerei României mai devreme decât ar fi trebuit în mod normal.
”La ultima adunare generală s-a anunţat intenţia de a se organiza alegeri generale cu şase luni mai înainte decât ar fi fost normal.
Mulţi dintre noi ne-am întrebat de ce atâta grabă, din moment ce la Camera de Comerţ a România situaţia este scăpată de sub control.
Cei 2,8 milioane de euro nu au fost alocaţi nici pentru camerele de comerţ nici pentru promovarea mediului de afaceri românesc”, a mai adăugat preşedintele CCI Prahova, Aurelian Gogulescu.
Mandatul actualei conduceri a Camerei de Comerţ şi Industrie a României expiră în 26 decembrie 2012. Mariana BADEA

Targul National Imobiliar (TNI)
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co