Actualitate

Maternitatea aşteaptă sistem de climatizare

În Spitalul de Obstetrică-Ginecologie (SOG) Ploieşti nu există senzori de fum, iar camerele video există doar în câteva zone ale clădirii.

La Maternitatea ploieșteană, senzori de fum nu există, iar camerele video sunt amplasate în doar câteva spaţii. Directorul unităţii recunoaşte că priorităţile pentru cheltuirea banilor existenţi au fost altele, cum ar fi aparatura medicală. Cât despre riscurile producerii unei nenorociri ca aceea din Maternitatea Giuleşti, cel puţin teoretic, acestea nu există.
În urmă cu mai puţin de o lună, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova a efectuat verificări ale măsurilor luate pentru prevenirea incendiilor. Cele 50 de aparate de aer condiţionat au fost verificate periodic. “Ele provin în mare parte dintr-o investiţie a Consiliului Judeţean Prahova şi câteva, doar, sunt primite din sponosorizări. Există însă un proiect prin care se vor înlocui aparatele de aer condiţionat: o instalaţie de climatizare sofisticată, care va presupune şi modificarea şi reamenajarea multora dintre încăperile spitalului”, a spus directorul SOG Ploieşti, dr. Călin Boeru.

Alte investiții
Instalaţia de climatizare modernă costă 1,2 milioane de euro şi va fi finanţată de Banca Mondială. Pe de altă parte, vor avea loc întâlniri săptămânale între medici și schimburi de experiență cu alte județe.
Consiliul Județean are în vedere instalarea unui sistem de detectare a fumului prin senzori pentru toate cele trei spitale preluate, respectiv SOG Ploiești, Spitalul Județean de Urgență Ploiești și Spitalul de Pediatrie. R. E.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co