Actualitate

În aşteptarea despăgubirilor

Autorităţile publice din localităţilor prahovene afectate de inundaţiile şi vijeliile de luna trecută au reuşit, în sfârşit, să întocmească o listă a pagubelor făcute de natură.
Evaluările făcute în toate cele 27 de localităţi arată că valoarea acestora se ridică la 45,6 milioane de lei – 5,5 km de drumuri judeţene, 1,5 km de drumuri comunale, 47 de km de străzi comunale, 14 poduri, 30 de podeţe, 11 traversări pietonale şi câteva drumuri forestiere, toate distruse de inundaţii.
Acum, primarii aşteaptă ca banii să vină de la Guvernul României. “Există lucrări care costă foarte mult şi este clar că primăriile nu şi le pot permite. Cât despre banii de la Guvern, aceştia se distribuie în funcţie de priorităţi şi de cuantumul mai mare al pagubelor”, a declarat Adrian Dobre, prefectul Prahovei.
Cum doar la Suceava şi Neamţ se aşteaptă 100 de milioane de euro pentru pagubele făcute de inundaţii în această vară, este foarte posibil că în Prahova, banii de la centru să ajungă după foarte mult timp. R. E.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co