Actualitate

Vara se numără investiţiile

După ce natura nu le-a dat pace şi s-au luptat cu alunecările de teren care păreau să nu se mai sfârşească, administraţia oraşului Comarnic s-a axat pe invesțiile aflate în derulare.

Nu cu mult timp în urmă, autoritățile din Comarnic au demarat lucrările pentru construirea unei săli de sport, atât de necesară în zonă. „Sper ca în primăvara anului viitor să terminam aceste lucrări. Este o sală de care toţi comărnicenii aveau nevoie, mai ales că sunt fonduri de la Guvern. Această sală de sport are 150 de locuri în tribune şi este de nivel competiţional”, a spus primarul oraşului Comarnic, Dorian Botoacă. Licitaţia pentru acest proiect a avut loc în 2009, iar valoarea investiţiei se ridică la 2.600.000 de lei. Un alt proiect important este reamenajarea pieţei care, în acest moment, nu arată deloc aşa cum şi-ar dori cetăţenii. „Proiectul este făcut anul acesta. Rămâne ca în primăvara anului viitor să demarăm lucrările de investiţie. Comarnicul, acum, nu are o piaţă modernă şi dacă asfaltăm, trebuie aranjată şi acea zonă”, a mai spus Dorian Botoacă.

Străzi mai bune
De asemenea, în momentul de faţă au loc lucrări de asfaltare în cartierele Vatra Sat şi Poiana. În principal, a fost vizat DJ 101 S, care leagă oraşul de localitatea Secăria, acesta fiind singurul drum de acces. “Erau necesare aceste lucrări pentru că, acum un an s-au definitivat cele de înlocuire a conductei de apă şi drumul a rămas greu practicabil, fiind nevoiţi să facem aceste lucrări de asfaltare, chiar dacă o să ne descurcăm mai greu cu banii. Valoarea totală a lucrărilor se ridică undeva la 13 miliarde de lei vechi.”, a declarat Dorian Botoacă.
Locuitorii oraşului speră să vadă cât mai multe străzi asfaltate.
„Sunt mulţumită de lucrările de asfaltare care s-au făcut aici, dar eu stau puţin mai jos, acolo unde nu s-au făcut. Ne-a promis primarul că la 1
septembrie începe şi bucăţica aia”, a declarat un localnic.
Ca oraşul Comarnic să fie unul modern, este nevoie de fonduri pentru proiectele în desfăşurare. Astfel, primarul face apel la cetăţeni “să facă un efort şi să vină să plătească impozitele şi taxele, pentru a duce la bun sfârşit toate proiectele pe care le avem de făcut”. Pe străzile proaspăt asfaltate nu se va pune, însă, şi stratul de uzură, deoarece în primăvara anului 2011 vor începe lucrările la canalizare. Diana ROMAN

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co