Imobiliare Valea Prahovei
Cultura

Lansare Ştefan Dimitriu

Colecţia Autorilor Români s-a îmbogăţit cu un nou roman. „Lasă zilei scârba ei”, cel de-al treilea roman al lui de Ştefan Dimitriu, a fost lansat, joia trecută, la Muzeul „Paul Constantinescu”.

La vârsta de 14 ani, Ştefan Dimitriu a plecat din Moldova şi s-a stabilit în Ploieşti, unde a cunoscut oamenii de cultură şi Cenaclul Literar I. L. Caragiale. Practic, romanul lansat săptămâna trecută nu face altceva decât să aducă încă un omagiu locului şi oamenilor care l-au ajutat  să devină ceea ce este. Autorul are capacitatea de a construi o intrigă captivantă, are talentul de a sugera psihologia personajului descriindu-i gesturile, dar şi darul de a construi o mulţime de personaje de fundal, credibile, deşi spaţiul ce li se acordă e redus.
„M-am născut în Moldova, dar Ploieştiul a fost leagănul tinereţii mele de la 14 ani la 24. Aici am cunoscut lumea literară a Ploieştiului, Cenaclul literar I.L. Cargiale. Aici m-am format ca scriitor şi sunt dator oraşului Ploieşti. Cu fiecare carte lansată încerc, de fapt, să-mi plătesc datoria”, a explicat scriitorul.
Ştefan Dimitriu s-a născut la 21 mai 1938, la Ibăneşti, Vaslui. A făcut studii filologice la Bucureşti şi a debutat în poezie, în anul 1957, apoi a trecut la proză scurtă şi roman.
A scris chiar şi piese de teatru, iar recent s-a remarcat prin traducerea de excepţie în limba română a operei lui Evgheni Evtuşenko. M. B.

Targul National Imobiliar (TNI)
Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co