Actualitate

La furat de fier

Numărul furturilor de componente CFR, a crescut în ultima perioadă alarmant de mult. Periodic oamenii legii descoperă persoane care fură  componente ale unor vagoane funcţionale şi pe care apoi le vând la centre de colecatre de fier vechi. Ieri după amiază, o patrula din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova ce desfăşura activităţi de prevenire şi combatere a furturilor de materiale feroase în zona staţiei CFR Ghighiu, a surprins şase persoane din Ploieşti ce încărcau în două căruţe mai multe piese metalice.
„Trecând la identificarea şi cercetarea activităţii ilicite, s-a stabilit că: Marius S. de 40 de ani, domiciliat în comuna Tîrguşor, judeţul Constanţa, Lenuţa D. de 40 de ani, Ioana Ş. de 24 de ani, Bereta C. de 31 de ani, Florida M. de 28 de ani, Mihaela B. de 35 de ani, toţi cu domiciliul în municipiul Ploieşti, judeţul Prahova au demontat mai multe piese metalice, componente ale mecanismelor de frânare ale vagoanelor de marfa garate pe liniile dinspre podul rutier Brazi, iar în momentul surprinderii le încărcau în căruţe.
Vagoanele a căror distrugere a fost provocată erau funcţionale. Celor în cauză, li s-a întocmit dosar cu acte premergătoare pentru faptele susceptibile a fi “pătrundere fără drept in zona de siguranţă a infrastructurii CFR,  distrugerea, degradarea ori aducerea în stare de neîntrebuinţare a căii ferate a materialului rulant şi  sustragere  de componente ale căii ferate şi de bunuri din vagoane”,  dosar ce va fi înaintat Postului de poliţie Transporturi Feroviare Ploieşti, în vederea continuării cercetărilor” a declarat mr. Leonard Dragomirescu, purt. cuv. IJJ Prahova.
Aceştia urmau să le valorifice la un centru de colectare a fierului vechi. De la începutul anului şi până în prezent au fost constatate numai de efectivele de jandarmi aparţinând unităţii noastre 40 de fapte infracţionale cu 42 de autori ce au constat în distrugeri, furt de material rulant şi furturi din vagoane. Mariana BADEA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co