Actualitate

Poliţie rurală non-stop

Posturile de poliţie din comunele prahovene au devenit istorie, locul acestora fiind luat de secţiile de politie rurală care au fost înfiinţate.

Este vorba despre 12 secţii rurale care vor lucra la foc continuu, cu ajutorul patrulelor care vor fi la datorie în schimburi. Sau cel puţin aşa a afirmat în cursul săptămânii trecute, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova,  „Noul concept ne-a permis să asigurăm o permanenţă de  24 de ore din 24, printr-un program de opt ore pe fiecare patrulă. Vorbim de anumiţi indicatori statistici, care demonstrează că în această perioadă de implementare,  fenomenul infracţional a scăzut. Vreau să vă precizez că indicatorul referitor la cele reclamate a scăzut cu un procent de 19%, în această perioadă. Au scăzut şi infracţiunile judiciare cu 15%, cele contra persoanei cu 26 %, infracţiunile contra patrimoniului cu 10%. În acelaşi timp, au crescut anumite fapte reclamate cu autor necunoscut, cu 7%, însă înregistrăm un procent mai bun de soluţionare a dosarelor aflate în instrumentare”, a declarat comandantul IPJ Prahova, comisarul şef Bogdan Despescu.

Componenţă
Reorganizarea poliţiei pe segmental rural s-a făcut în urma unei analize realizate la nivelul Inspectoratului Judeţean, luându-se în calcul starea infracţională din localităţi, numărul cetăţenilor, precum şi suprafaţa comunelor. În structurile secţiilor de poliţie rurală, pe lângă şeful de secţie, vor fi şi unul sau doi ofiţeri care vor desfăşura activităţi de cercetare penală, precum şi agenţi care vor efectua patrule. M. B.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co