Actualitate

Reorganizarea poliţiei rurale

La vremuri noi, strategii noi. Poliţia rurală prahoveană se reorganizează astfel încât populaţia să se simtă şi să fie în siguranţă.

Ultima reorganizare în acest domeniu a avut loc anul trecut, când o secţie de poliţie rurală coordona, în medie, activitatea a şapte posturi de poliţie comunale. Începând cu această lună s-a luat decizia de a se menţine secţiile rurale, în paralel cu suplimentarea funcţiilor de la posturile comunale, respectiv cele de şef de post şi ajutor al acestuia. Astfel, la nivelul judeţului Prahova, rămân 11 secţii de poliţie rurală, faţă de 12 – secţia Slănic fiind desfiinţată-, care coordonează activitatea a 65 de posturi comunale de poliţie. ”La momentul acesta sistemul este aşezat. Noi funcţionăm aşa de la 1 septembrie. Vom face o evaluare pentru a vedea şi elimina imperfecţiunile. Voi încerca să asigur până la sfârşitul anului  maşină la fiecare post de poliţie. La momentul acesta am la 75 de posturi maşină. De asemenea, am rezolvat problema comunicării poliţistului cu baza, adică cu IPJ-ul, în sensul că fiecare poliţist are staţie de emisie-recepţie de pe care poate accesa orice bază de date a poliţiei”, a declarat comandantul IPJ Prahova, comisarul şef Viorel Dosaru.
În noua structură îşi vor găsi locul şi absolvenţii din această promoţie a unităţilor de învăţământ de profil din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor. ”Cu siguranţă îşi vor găsi locul şi absolvenţii, ei vor veni toţi în mediul rural. Sper să fie cât mai mulţi, eu îmi doresc cel puţin 25 de absolvenţi”, a declarat comisarul şef Viorel Dosaru.
De asemenea, 19 posturi sunt arondate la poliţii municipale sau orăşeneşti: la Poliţia Municipiului Câmpina – Posturile Băneşti şi Poiana Câmpina; la Breaza – Posturile Adunaţi şi Talea; la Slănic – Posturile Aluniş, Bertea, Ştefeşti şi Vărbilău; la Băicoi – Posturile Cocorăştii Mislii şi Scorţeni; la Plopeni – Posturile Cosminele, Dumbrăveşti şi Vâlcăneşti; la Mizil – Postul Gura Vadului, la Vălenii de Munte – Posturile Gura Vitioarei, Predeal Sărari şi Teişani; la Comarnic – Postul Secăria, iar la Boldeşti-Scăeni – Postul Lipăneşti. M. B.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co